- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Sfatul unui oficial ucrainean pentru conaționalii săi rămași în întuneric: „Este cel mai bun moment pentru a face dragoste”

07 Nov, 15:15 • Gabriela Andreescu
În loc să le fie frică de bombardamente sau să se plângă de criza energerică lasată în urma de invazia rușilor, ucrainenii încearcă să se bucure de viață sau, cel puțin, să trateze situația cu umor.
Sfatul unui oficial ucrainean pentru conaționalii săi rămași în întuneric: „Este cel mai bun moment pentru a face dragoste”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a declarat, într-un interviu pentru pentru publicația spaniolă Cadena Ser, că aproximativ 40 la sută din infrastructura energetică a Ucrainei este distrusă de Rusia, iar din această cauză sunt frecvente pene de curent.

Întrebat dacă atacurile rusești asupra infrastructurii de bază care afectează viața de zi cu zi ar putea submina moralul ucrainenilor, ministrul de Externe al țării vecine a tratat situația pe un ton umoristic:

„De fapt, cred că probabil natalitatea în Ucraina se va îmbunătăți din cauza acestor pene de curent, pentru că oamenii trebuie să stea acasă fără nicio capacitate de a face ceva, fără lumină. Așa că acesta este cel mai bun moment pentru a face dragoste și a te bucura de viață,” a spus Dmitro Kuleba

Oficialul ucrainean a subliniat importanța unui moral ridicat în cazuri extreme:

„Și vorbesc serios, pentru că ucrainenii găsesc întotdeauna o cale de ieșire din cele mai dificile circumstanțe. Cunoaştem prea bine pagubele, durerea și moartea pe care Rusia le aduce cu ea. Deci este mai bine să supraviețuiești cu moralul ridicat și fără electricitate, decât cu moralul distrus și să cedezi în faţa Rusiei”, a declarat Kuleba

Dmitro Kuleba îi sfătuiește pe conaționalii săi ucraineni să facă dragoste, dacă tot au rămas fără electricitate
Dmitro Kuleba îi sfătuiește pe conaționalii săi ucraineni să facă dragoste, dacă tot au rămas fără electricitate

Potrivit timpul.md, ministrul de Externe al Ucrainei a oferit interviul publicației spaniole la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Kiev, care nu avea căldură din cauza războiului.

„Suntem pentru acest interviu aici, în Ministerul Afacerilor Externe, și este destul de frig. Și admir faptul că porți doar cămașă și e frig, pentru că suntem deconectați de la sistemul de încălzire. Ieri nu am avut alimentare cu apă la clădire și am avut și pene de curent, am rămas fără electricitate în clădire,” a informat ministrul de Externe ucrainean.

Dmitro Kuleba a spus că, deși infrastructura țării vecine a fost afectată sau distrusă în proporție de 40%, ucrainenii vor face față acestei situații, pe care oficialul a numit-o „provocare”

„Și acesta este doar un exemplu al consecințelor atacurilor rusești asupra infrastructurii critice. Până în prezent, 40% din infrastructura energetică a Ucrainei este deteriorată, grav avariată sau distrusă de Rusia. Este foarte mult. Dar facem față acestei provocări”, i-a spus Kuleba reporterului.

Citește și: Alertă la Kiev! Primarul se pregătește de evacuarea orașului în cazul întreruperii energiei electrice! Aproape 40% din sistemul energetic al Ucrainei a fost avariat sau distrus de atacurile rusești

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult