- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Situație halucinantă! Cardurile clienților care au vizitat un restaurant au fost clonate de o bandă de infractori români. Frauda se ridică la suma de 300.000 de euro

13 Apr, 14:22 • Lupu Alexandra
Fraudă de 300.000 euro făcută de o bandă de români! Infractorii clonau cardurile clienților unui anumit restaurant.
Situație halucinantă! Cardurile clienților care au vizitat un restaurant au fost clonate de o bandă de infractori români. Frauda se ridică la suma de 300.000 de euro

O bandă de români a făcut ravagii într-un restaurant din centrul Romei. Infractorii au clonat cardurile clienților care vizitau localul. Primele informații relatate de ziare.com arată că inclusiv chelnerii erau implicați, dar mai mult decât atât, în bandă se aflau și cetățeni italieni. Frauda se ridică la 300.000 euro.

O bandă de români a clonat cardurile clienților

O bandă de români și italieni au descoperit cum să facă bani simplu și rapid: concret, infractorii clonau cardurile clienților care mâncau la un restaurant din centrul Romei. Primele informații arată că inclusiv chelnerii erau implicați. Atunci când clienții încredințau cardul angajaților restaurantului, pe lângă plata facturii, escrocii îl treceau printr-un skimmer, mai exact, printr-un instrument care copiază codurile.

Ulterior, îl descărcau pe un card fals. Banii au fost cheltuiți pe haine, benzină și bijuterii, dar și în cadrul magazinelor de electrocasnice, de unde cumpărau calculatoare, telefoane și tablete. Parchetul a solicitat punerea sub acuzare a 20 persoane care sunt acuzate de grup infracțional, furt calificat, înșelăciune și primire de bunuri sustrase.

Vezi și: Furt de 500.000 de euro în Capitală. Cum au cheltuit hoții averea unei românce, ținută în seif în apartament

Banda formată de cetățeni români și italieni a clonat zeci de carduri de credit de la clienții restaurantului, iar frauda se ridică la 300.000 euro. Cercetările au început încă din 2015. Turiștii luați în vizorul infractorilor aveau un profil precis: bogați în mod vizibil, dar mai ales, sud-americani sau asiatici. Locațiile în care chelnerii implicați lucrau erau în principal în zonele centrale, precum Monti, Panteonul, Fontana di Trevi sau Piazza di Spagna.

Infractorii foloseau cardurile de credit clonate abia câteva zile mai târziu. În acest fel, se asigurau că turiștii se întorc în țara de origine, iar astfel, reclamațiile la poliție erau mai greu de făcut. Abia în acele momente își dădeau seama victimele că banii dispar din contul lor.

Carduri clonate
Carduri clonate

Nu este pentru prima oară când românii sunt implicați în astfel de activități ilegale. În 2022, 14 persoane au fost arestate de autoritățile italiene pentru că au clonat cardurile de credit și au retras fraudulos sume uriașe de bani. Românii foloseau sumele colosale pentru a cumpăra produse scumpe, precum tablete și telefoane.

În total, prejudiciul calculat în cazul din 2022 se ridica la peste 100.000 euro. Cetățenii români implicați erau cuprinși între vârstele 29 și 59 ani. Anchetatorii au descoperit că au fost comise 20 de astfel de infracțiuni.

Te-ar putea interesa și: Românca care a furat bijuterii de aproape jumătate de milion de euro dintr-un hotel de 5 stele. Cartier, Dior și Rolex sunt câteva dintre mărcile prin care s-a îmbogățit