- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Furt de 500.000 de euro în Capitală. Cum au cheltuit hoții averea unei românce, ținută în seif în apartament

12 Apr, 16:02 • Lupu Alexandra
O româncă a pierdut suma uriașă de 500.000 de euro, după ce doi hoți au acționat „la pont”. Iată cum au fost cheltuiți banii.
Furt de 500.000 de euro în Capitală. Cum au cheltuit hoții averea unei românce, ținută în seif în apartament

O româncă din Capitală a rămas fără 500.000 de euro, după ce doi hoți, o femeie și un bărbat, au acționat „la pont”. Primele informații arată că suma uriașă era ținută de tânăra din București în apartament, într-un seif, relatează ziare.com.

O româncă a fost jefuită de 500.000 euro de hoți

O tânără din Capitală era proprietara unui seif plin cu jumătate de milion de euro. Suma uriașă i-a fost furată de sub nas chiar pe parcursul anului trecut, atunci când doi hoți, o femeie și un bărbat, au acționat „la pont”. Totul s-a întâmplat în sectorul 6 al Capitalei. Primele informații arată că furtul a fost planificat de mai mult timp de către cei doi responsabili, Claudia și Mihai, din județul Dâmbovița, Găești.

Hoții au primit o informație, conform căreia, în respectivul apartament din sectorul 6 se află un seif plin cu bani. O rudă apropiată româncei care deținea suma uriașă le-ar fi dezvăluit Claudiei și lui Mihai secretul. Hoții au urmărit o perioadă cartierul și blocul vizat, iar la începutul lui noiembrie 2022 au dat atacul.

Citește și: Un transport de bani a ajuns fără prea mari bătăi de cap pe mâna hoților bine pregătiți. Ce plan a abordat banda pentru a avea succesul asigurat

Claudia și Mihai au folosit inițial o cheie „mincinoasă” care s-a rupt în broască. Cu toate acestea, au reușit să spargă ușa cu o rangă. Seiful a fost luat cu totul, iar o mare parte din bani au fost cheltuiți la „păcănele”.

Hoți
Hoți

O altă parte din valoarea uriașă din seif a fost alocată „altor distracții”, așa cum relatează sursele judiciare. În cele din urmă, pe 11 aprilie 2023, când au fost organizate perchezițiile la Găești, la domiciliul celor doi suspecți, banii nu au mai fost identificați.

Surse apropiate anchetei relatează că românca care a fost jefuită se află în Olanda. Femeia activează ca lucrătoare sexuală. Cei doi hoți au fost reținuți pentru audieri, iar ancheta este făcută de Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 6.

„Politiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.În fapt, la data de 3 noiembrie 2022, polițiștii Secției 25 au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns într-un apartament, din Sectorul 6, de unde ar fi sustras un seif ce conținea aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost identificate 2 persoane bănuite de săvârșirea faptei, urmând ca acestea să fie conduse la audieri în vederea dispunerii măsurilor legale”, a anunțat Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Vezi și: Ce metodă foloseau infractorii pentru a goli cardurile. Datele ajungeau în telefoanele hoților, prin unde radio