- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Statul în care ai nevoie de certificat special pentru deținerea unei mașini. Care sunt costurile și cum se obține

04 Oct, 16:02 • Oprea Alina
Statul Singapore este statul în care este necesar un certificat special pentru a deține un automobil. Costurile sunt enorme, însă există un număr considerabil care nu apelează la mașină pentru a se deplasa.
Statul în care ai nevoie de certificat special pentru deținerea unei mașini. Care sunt costurile și cum se obține

Statul asiatic poate fi, câteodată, obscură, a nu înțelege politicile impuse acestuia, iar deținerea unui certificat special pentru a deține o mașină și care costă o sumă grandioasă, echivalentă a patru Toyota Camry este de-a dreptul răvășitor. Totodată, depinde foarte mult de câte autoturisme vechi sunt înmatriculate pentru a putea remarca numărul certificatelor noi disponibile.

Citește mai multe despre: New York şi Singapore, cele mai scumpe orașe din lume în 2022. Topul celor mai costisitoare capitale de pe pământ

Cu și despre certificatul de tip COE

Certificatul de tip COE, Certificates of Entitlement este cel care oferă posibilitatea unui cetățean din Singapore să dețină un autotusim pentru o perioadă de aproximativ 10 ani. Autoritățile stabilesc numerele COE o data la șaseluni si sunt oferite în cadrul unui proces de licitație. Costurile sunt imense, astfel că Singapore a devenit una dintre cele mai scumpe țări din lume, mai ales din punct de vedere al cumpărării unui automobil sau a unei case. Costul aproximativ al unui COE este de 146.002 dolari Singapore, în dolari americani însemnând 106.376. La certificatul COE se mai adaugă si taxele care vin odată cu mașina achiziționată, iar în cazul unui Toyota Camry Hybrid, prețul ajunge la 251.388 dolari singaporezi, în dolari prețul fiind de 106.376. Aceste certificate de tip COE au fost introduse în anul 1990.

Statul Singapore – unul dintre cele mai dezvoltate state

Perioada de dinainte de pandemie a însemnat și scăderea prețului certificatului de tip COE, ajungându-se la prețul de 30.000 de dolari singaporezi, însă odată ce pandemia a trecut, economia a crescut dintr-odată, astfel că și nevoia de automobile a crescut. La momentul actual sunt aproximativ 950.000 deunități de automobile care circulă pe străzile Singaporei. Certificatele de tip COE rămân la fel de scumpe, deși salariul mediu în Singapore este de 121.188 de dolari singaporezi.

Jason Guan este unul dintre exemplele pure de oameni din Singapore care a declarat că nu are nevoie de un automobil pentru a se descurca. Acsta a deținut o mașină, în anul 2008 achiziționându-și o Toyota Rush, iar costul mașinii împreună cu costul certificatului COE a ajuns la 65.000 de dolari singaporezi.

„Pentru un familist, asta nu mă afectează prea mult, pentru că Singapore are în continuare un sistem de educaţie bun. În termeni de siguranţă, este în continuare una din cele mai sigure ţări.”, a declarat Jason Guan, conform celor furnizate de Digi24.

Citește mai multe despre: Cerere imensă pentru durian, controversatul fruct exotic cu miros neplăcut, a crescut cu 400%