- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

SUA trimite ajutor militar în valoare de 2,6 miliarde de dolari în Ucraina. În ce constă noua tranșă

04 Apr, 23:40 • Lupu Alexandra
SUA a anunțat pe parcursul zilei de astăzi că va trimite o nouă tranșă de ajutor militar pentru Ucraina. Valoarea acestuia se ridică la 2.6 miliarde de dolari.
SUA trimite ajutor militar în valoare de 2,6 miliarde de dolari în Ucraina. În ce constă noua tranșă

Ucraina primește sprijin puternic din partea Statelor Unite! Concret, reprezentanții au anunțat că trimit un nou ajutor militar, a cărui valoare se ridică la 2.6 miliarde de dolari, relatează ziare.com.

SUA trimite un nou ajutor militar pentru Ucraina

SUA a anunțat pe parcursul zilei de astăzi că trimite un nou ajutor militar pentru Ucraina, din dorința de a contura un „pachet semnificativ de capacități de apărare aeriană”. Așa cum arată ultimele informații, valoarea acestuia se ridică la 2.6 miliarde de dolari. Noua tranșă are la bază rachete antiaeriene Patriot și muniții de artilerie. Totodată, ajutorul cuprinde rachete pentru lansatoare de înaltă precizie HIMARS, dar și piesele de schimb specifice acestora.

500 milioane de dolari din suma totală reprezintă valoarea armamentului din stocurile americane, și la fel de bine, 2.1 prezintă cuantumul alocat pentru comenzile din industria de apărare. Informațiile au fost prezentate în cadrul unui comunicat al Departamentului Apărării de la Washington. Până la ora actuală, toate ajutoarele militare trimise de SUA în Ucraina ating suma uriașă de 35.1 miliarde de dolari.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Care e prima țară NATO care va trimite avioane militare în Ucraina. Primele aeronave MiG-29 vor ajunge în zilele următoare

Ajutor militar pentru Ucraina
Ajutor militar pentru Ucraina

În comunicat s-a reiterat faptul că SUA continuă să lucreze cu aliații săi pentru „a oferi Ucrainei capacități care să răspundă nevoilor sale imediate pe câmpul de luptă și cerințelor de asistență de securitate pe termen lung”. Ucraina se află în încercarea de a obține suficient armament de la susținătorii din Occident pentru a declanșa o contraofensivă. Mai mult decât atât, acțiunile oficialilor sunt lansate cu scopul de a recupera teritoriile capturate de forțele ruse pe perioada anului trecut.

Rusia a lansat o agresiune nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei pe data de 24 februarie 2022. Moscova afirmă în mai multe rânduri că desfășoară o „operaţiune militară specială de denazificare” în raport cu țara vecină. Pe de altă parte, Kievul a anunțat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să abandoneze întregul teritoriu al Ucrainei. Reprezentanții au precizat că forțele ruse ar trebui să părăsească inclusiv peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o încă din anul 2014.

Citește și: Țările UE antrenează forțele armate din Ucraina! Acestea vor fi suplimentate cu 15.000 militari