- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Sumă istorică cerută pentru tricoul baschetbalistului Kobe Bryant. Licitația a fost organizată de Casa Sotheby’s

10 Feb, 13:52 • Stefan Simion
Unul dintre tricourile lui Kobe Bryant a fost dat la o sumă record. Acesta a devenit cel mai valoros obiect dintre toate cele care au fost vândute până acum, aparținând legendarului baschetbalist.
Sumă istorică cerută pentru tricoul baschetbalistului Kobe Bryant. Licitația a fost organizată de Casa Sotheby's

Casa Sotheby’s a organizat licitația la care a fost vândut unul dintre tricourile legendarului Kobe Bryant, citează stiripesurse.ro. Prețul este unul record.

Tricoul celebrului baschetbalist a fost vândut în cadrul unei licitații realizate de Casa Sotheby’s. Purtat în sezonul în care a fost MVP, articolul vestimentar a valorat 5,8 milioane de dolari. Acesta a devenit unul dintre cele mai valoroase obiecte oferite spre licitație, dintre toate cele care i-au aparținut baschetbalistului.

„Tricoul de la Los Angeles Lakers al lui Kobe Bryant, purtat, din sezonul în care a fost MVP, a fost vândut cu 5,8 milioane de dolari, devenind cel mai valoros obiect Bryant vândut vreodată laa licitaţie şi locul doi în topul celor mai valoroase tricouri de baschet vândute vreodată”, menționează Sotheby’s.

Tricoul lui Kobe Bryant a intrat în top

În urma acestei licitații, s-a constatat că articolul vestimentar purtat de Bryant a intrat în topul tricourilor din sport vândute până la momentul actual printr-o licitație. Acesta ocupă locul trei, după tricoul care i-a aparținut lui Michael Jordan (10.1 milioane de dolari) și al lui Diego Maradona (9,3 milioane de dolari).

Suma record depășește inclusiv recordul din 2021. 3,7 milioane de dolari au fost investite într-o licitație, pentru tricoul celebrului câștigător a cinci titluri NBA, jucător al lui Los Angeles Lakers.

Vezi și: Obiectele care i-au aparținut lui Elvis Presley, scoase la licitație! Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a cumpăra lucrurile legendarului artist

Kobe Bryant
Kobe Bryant

Tricoul lui Kobe Bryant a fost purtat în 25 de meciuri de baschet, chiar în anul în care a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului (2007-2008). Articolul vestimentar galben-mov avea numărul 24 și a fost scos la vânzare de o persoană care a dorit să rămână anonimă în fața publicului. Tricoul este unul ușor de amintit, fiind purtat de legendă în momentul în care sărbătorea coșul de trei puncte marcat în meciul câștigat împotriva lui Denver Nuggets.

„Se întâmplă rar ca un atlet să depășească limitele sportului său, dar Kobe Bryant este cu siguranță unul dintre puținii sportivi care a lăsat un impact etern asupra lumii. Artefactele sportive cu acest tip de uzură sunt o raritate în spațiul de colecție, cu multe articole moderne purtate doar pentru un singur joc. Faptul că Kobe a marcat un total de 645 de puncte pe parcursul a opt luni în acest tricou, în singurul său sezon MVP, este pur și simplu uimitor” spune Brahm Wachter, șeful casei Sotheby’s.

Citește și: Una dintre cele mai emblematice rochii ale Prințesei Diana va fi scoasă la licitație. Se estimează că va fi vândută cu o sumă între 80.000 și 120.000 dolari

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult