- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Surpriză de proporții. S-a schimbat clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. Ce oraș ocupă acum primul loc

09 Jun, 15:10 • Lupu Alexandra
Mari surprize. Care este cel mai scump oraș din lume.
Surpriză de proporții. S-a schimbat clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. Ce oraș ocupă acum primul loc

Surprize mari în clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. Hong Kong a fost devansat de New York, după patru ani în care a ocupat prima poziție, spune ziare.com, conform datelor prezentate în cea mai recentă cercetare în ceea ce privește costul vieții realizată de ECA International, unde au fost analizate 207 orașe.

Cele mai scumpe orașe din lume

ECA International a realizat în urmă cu puțin timp o cercetare care avea la bază analiza costului vieții. 207 orașe au fost luate în considerare, astfel, ele au fost analizate din perspectiva unui coș de bunuri și servicii de zi cu zi, achiziționate în mod obișnuit. El include alimente, utilități, transport public și nevoi de bază.

Cercetarea își propune să ajute organizațiile să calculeze alocațiile pentru costul vieții pentru cesionari. Datele arată că Hong Kong a scăzut în clasament, tocmai din cauza creșterii prețurilor bunurilor și serviciilor. Cu toate acestea, orașul și-a păstrat poziția în clasamentul celor mai scumpe din Asia.

Citește și despre următorul subiect: Cât costă să încarci o mașină electrică în țările europene. Clasamentul cu prețurile din Europa. România are cele mai ieftine tarife

„Costurile pentru bunuri şi servicii în Hong Kong au crescut la niveluri maxime de mai mulţi ani, arătând că oraşul nu a fost ferit de valul de inflaţie pe care l-am văzut în întreaga lume în ultimul an”, a declarat Lee Quane, director regional pentru Asia la ECA Internaţional.

„În ciuda acestui fapt, Hong Kongul a scăzut în clasamentul nostru, deoarece creşterea preţurilor bunurilor şi serviciilor de zi cu zi a fost temperată de scăderea costurilor de cazare în oraş”, adaugă el.

A doua cea mai scumpă locație din Asia este Singapore. Orașul a urcat cu opt locuri față de clasamentul prezentat anul trecut. La nivel global, Singapore este a cincea cea mai scumpă locație, arată sondajul.

Hong Kong, în topul orașelor scumpe
Hong Kong, în topul orașelor scumpe

Un raport recent al Centrului pentru Locuinţe din Asia Pacific al Institutului Urban Land (ULI) arată că locuinţele private care pot fi închiriate din Singapore au avut cea mai mare chirie lunară din Asia Pacific, mai exact, de 2.600 de dolari, întrecând cu mult alte orașe. Aproape toate oraşele din Asia incluse în cercetare au scăzut în clasament, se arată în raport, din cauza unor „rate mai scăzute ale inflaţiei în comparaţie cu alte regiuni” care au fost analizate.

Cu toate acestea, cele mai scumpe orașe din Asia sunt Hong Kong, Singapore, Seul, Tokyo, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Beijing, Taipei şi Yokohama. Shanghai şi Guangzhou au ieşit din top 10 la nivel global şi acum se clasează pe locul 13 şi pe locul 14 cel mai scump oraş din lume.

Forța dolarului american și creșterile semnificative au ajutat New York-ul să urce pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe orașe din SUA. În tot acest timp, San Francisco a ajuns pe locul 7, de la 11.

Te-ar putea interesa și: Date oficiale Eurostat. Grecia este campioană europeană la orele suplimentare de lucru. România este la o distanță colosală în clasament