- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țara europeană care lansează biletul național pentru transportul în comun: cu 49 euro poți merge oriunde în teritoriul statului

09 Mar, 18:28 • Lupu Alexandra
Este oficial! O țară europeană implementează biletul național, cu ajutorul căruia persoanele interesate pot merge oriunde pe teritoriul acestuia, cu doar 49 euro.
Țara europeană care lansează biletul național pentru transportul în comun: cu 49 euro poți merge oriunde în teritoriul statului

Vești bune pentru locuitorii din Germania. Din dorința de a reduce poluarea și aglomerația din trafic, țara europeană lansează biletul național, cu ajutorul căruia persoanele interesate se pot plimba oriunde în teritoriul statului, cu transportul în comun, la doar 49 euro, anunță antena3.ro. Inițiativa a apărut imediat după succesul pe care l-au înregistrat tichetele a căror valoare este de 9 euro.

Biletul național de 49 euro pentru transportul în comun

Germania implementează începând cu data de 1 mai a acestui an biletul național, al cărui preț este de 49 euro. Tichetul este destinat transportului în comun și le permite călătorilor să ajungă oriunde pe teritoriul țării europene.

Inițiativa a apărut după succesul biletelor de 9 euro, dar mai ales, din dorința statului de a reduce poluarea și aglomerația din trafic. Reprezentanții au decis să pună la dispoziția locuitorilor mult mai multe oferte tentante pentru transportul în comun.

Citește și: Germania, prima țară europeană care a demontat mii de bancomate. Care este motivul

Biletul lunar este valabil pentru întregul teritoriu al țării europene și are rolul de a încuraja oamenii să folosească mai des transportul în comun. Tichetul este destinat transportului local și propunerea reprezentanților este una care avansează, așa cum arată primele informații. Săptămâna aceasta a fost deja prezentată aplicația dezvoltată pentru distribuirea biletului de 49 euro.

Acesta este valabil pentru toate mijloacele de transport în comun din țara europeană, referindu-ne la autobuze, tramvaie, serviciile feroviare regionale, trenuri suburbane și metrou. Așadar, autobuzele și trenurile de lungă distanță nu sunt incluse în acest beneficiu, cum ar fi EC, ICE și IC ale Deutsche Bahn sau ale altor furnizori.

Germania, oferte atractive pentru transportul în comun
Germania, oferte atractive pentru transportul în comun

Aplicația destinată acestui bilet național va fi disponibilă de la începutul lunii aprilie, iar călătorilor li se va permite să cumpere sau să anuleze abonamentul în orice moment, în doar câțiva pași. Navetiștii sau oamenii care călătoresc în multe locuri sunt avantajați de noul tip de tichet.

Acesta ar putea fi considerat mai puțin atractiv pentru utilizatorii de transport public care se bucură deja de oferte reduse, precum cei care împart biletul cu alte persoane sau care beneficiază de tichete sociale. Cu toate acestea, propunerea ar trebui să fie utilă pentru călătoriile ocazionale, în zonele rurale, care sunt mai lungi. Oferta este valabilă lunar și poate fi o opțiune de interes pentru turiștii străini sau pentru cetățenii care pleacă în vacanțe.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Clasamentul celor mai atractive țări pentru telemuncă. Clasamentul general este condus de Germania. Ce loc ocupă România