- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țările europene au nevoie de muncitori români! Care sunt cele mai solicitate posturi și unde găsești anunțurile de angajare

23 Apr, 10:47 • Lupu Alexandra
Uniunea Europeană vrea muncitori români! Iată care sunt cele mai căutate meserii și unde găsești anunțul de angajare.
Țările europene au nevoie de muncitori români! Care sunt cele mai solicitate posturi și unde găsești anunțurile de angajare

Țările europene au nevoie de muncitori români! Așa cum arată primele informații relatate de infofinanciar.ro, se pare că lucrătorii în construcție, șoferii de TIR și cadrele medicale sunt la mare căutare în Uniunea Europeană.

UE are nevoie de muncitori români

Germania și Franța sunt câteva dintre țările europene care au cea mai mare nevoie de muncitorii români. Angajări se fac și în țările nordice europene, precum Norvegia și Suedia.

Ultimele informații arată că posturile de șoferi sunt printre cele mai solicitate de Uniunea Europeană, precum și angajații în construcții și șoferii de autocamioane de mare tonaj. Salariile pentru aceste funcții ajung chiar și până la 3.000 de euro, pentru o persoană care nu deține experiență.

Unul dintre cele mai bine plătite posturi din UE este în domeniul IT. Salariul ajunge până la 4.000 de euro, dacă angajatul are experiență de minim 5 ani. EURES, rețeaua care colaborează cu Serviciul Public pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) a publicat în urmă cu puțin timp un anunț de angajare pentru șoferi de autobuz pentru compania Connect Bus, în Norvegia. Compania caută să angajeze personal pentru sediul său din Stavanger.

Citește și: Locuri de muncă pentru români în București. Sunt la mare căutare muncitorii calificați și necalificați

Muncitorii români care sunt interesați să găsească o oferă de muncă în UE pot accesa „EURES Search for a job”. Platforma are o interfață de căutare foarte ușor de utilizat. Persoanele interesate pot selecta țara, regiunea, profesia, un timp de contract sau pot corela mai multe criterii pentru a găsi cele mai bune oferte.

Țările care au nevoie de muncitori români
Țările care au nevoie de muncitori români

Portalul este disponibil în cele 25 limbi ale SEE. Totodată, anunțurile de angajare din platformă sunt importate direct din baza de date națională de locuri de muncă vacante.

Titlul și descrierea postului sunt redactate în limba națională a țării care pune la bătaie oferta de muncă. Alte detalii despre funcție, precum experiența, nivelul de educație necesar sau despre contract sunt adesea traduse. Totodată, informațiile despre cazare sau chiar și cursuri de integrare sunt regăsite pe site-ul eures.eu.

„ Aceștia pot beneficia de oportunități de a studia sau de a lucra în alte state membre și pot beneficia de un portal european al mobilității cercetătorilor.

Un nou site web – EURAXESS – Cercetători în mișcare – este disponibil în prezent și oferă o gamă largă de servicii. Acesta este un ghișeu unic pentru toți cei care doresc să își avanseze cariera și să se dezvolte personal prin mutarea în alte țări.

Acest serviciu gratuit și personalizat vă oferă informații complete și actualizate despre locurile de muncă vacante și oportunitățile de finanțare în fiecare domeniu de studiu din Europa.

De asemenea, este un prim punct de contact în ceea ce privește drepturile dumneavoastră, precum și cele ale instituțiilor de cercetare și de finanțare, și oferă mai multe link-uri care vă vor ajuta atât înainte, cât și după mutare”, relatează EURES.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Producția agricolă este bogată, dar forța de muncă lipsește. Grecia este pusă în dificultate de numărul redus de muncitori