- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Tinerii primesc 200 de euro! Germania oferă vouchere pentru a participa la activități culturale, precum teatru și concerte

15 Nov, 21:51 • Cornel Ghimeșan
Tinerii din Germania care împlinesc 18 ani vor primi din partea statului un voucher în valoare de 200 de euro pentru activități culturale, respectiv teatru sau concerte.
Tinerii primesc 200 de euro! Germania oferă vouchere pentru a participa la activități culturale, precum teatru și concerte

Mai multe țări europene, precum Franța, Italia și Spania urmăresc să încurajeze tinerii să renunțe la statul în casă și să participe la activități culturale, mergând la concerte sau la teatru. Pe lista țărilor care iau măsuri în acest sens se va număra și Germania care vrea să ofere tinerilor care împlinesc vârsta majoratului vouchere în valoare de 200 de euro pentru activități culturale, scrie The Guardian.

Kulturpass -ul de 200 de euro, care va fi pus la dispoziția tuturor tinerilor de 18 ani, are două obiective: să încurajeze tinerii adulți să experimenteze cultura vie și să renunțe la obiceiurile pandemiei de a sta în casă. De asemenea, acesta va oferi să ofere un impuls financiar scenei artistice, care încă nu și-a revenit din blocajele repetate. Ministrul culturii din Germania, Claudia Roth, a descris pașaportul cultural drept „echivalentul unui cadou pentru ziua de naștere” pentru cei 750.000 de oameni care vor împlini 18 ani în 2023. Acesta va aduce cea mai populată țară din UE în linie cu Franța, Italia și Spania, care au a introdus scheme similare.

Alte articole:Cine face bani de pe urma facturilor imense plătite de populație: Electrica a obținut în primele 3 trimestre un profit net de 534 de milioane de lei, de șapte ori și jumătate mai mare față de anul trecut

Ministrul de finanțe, Christian Lindner, spune că beneficiarii pass-ului îl pot folosi într-o perioadă de doi ani pentru orice, de la bilete de teatru și concerte, la cărți sau muzică. Acesta va fi gestionat printr-o aplicație și un site web care oferă o conexiune directă la un market virtual. Costul estimat pentru statul german este de aproximativ 100 de milioane de euro, în plus față de bugetul cultural anual al țării de 2,3 miliarde de euro.

Platformele online precum Amazon și Spotify au fost excluse din schemă, care pune accent pe organizații mai mici, adesea locale, cum ar fi cinematografele independente și librăriile. Achizițiile individuale vor fi limitate ca valoare pentru a împiedica folosirea voucherului pentru a cumpăra, de exemplu, un singur bilet la concert pentru 200 EUR. Lansând Kulturpass, Roth și Lindner au spus că, dacă va avea succes, schema va fi extinsă și probabil va fi extinsă la un grup de vârstă mai larg, posibil de la vârsta de 15 ani în sus.

Mai multe țări au astfel de pass-uri culturale

Tinerii primesc 200 de euro! Germania oferă vouchere pentru a participa la activități culturale, precum teatru și concerte
Tinerii primesc 200 de euro! Germania oferă vouchere pentru a participa la activități culturale, precum teatru și concerte

O schemă similară, anunțată anul trecut de guvernul de coaliție condus de socialiștii din Spania, oferă un voucher cultural de 400 de euro tinerilor care au împlinit 18 ani în 2022 și care s-au înscris pentru schema de voucher.

Franța Pass Culture, sau permisul cultural pentru tineret, o promisiune din campania electorală din 2017 a președintelui Emmanuel Macron, a fost testat în toată țara în anul următor și, după o întârziere îndelungată din cauza pandemiei, a fost lansat oficial în 2021.

Roth a spus că abonamentul german va deschide o serie de oportunități culturale pentru tineri, comparabile cu Interrail Pass, un bilet de tren care a oferit generațiilor de europeni oportunitatea de a călători ieftin pe continent. El a îndemnat Ministerul Culturii să-și clarifice liniile directoare în curând, „pentru a se asigura că acesta este într-adevăr un cadou de ziua de naștere pentru cei care vor avea în curând 18 ani”.

Citește și: Un bărbat din Timișoara s-a ales cu 52.000 de lei pentru că a cazat ucraineni. Acesta a găzduit nu mai puțin de 26 de persoane!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult