- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Turcia este nevoită să-și amâne planurile. Nici în această lună nu începe producția de gaze naturale din Marea Neagră

08 Mar, 23:23 • Lupu Alexandra
Turcia nu poate începe demararea producției de gaze naturale din Marea Neagră. Planurile țării sunt amânate din cauza cutremurelor devastatoare din luna trecută.
Turcia este nevoită să-și amâne planurile. Nici în această lună nu începe producția de gaze naturale din Marea Neagră

Turcia primește încă o lovitură! Din cauza cutremurelor devastatoare care s-au produs luna trecută, producția de gaze naturale din Marea Neagră nu poate fi realizată, anunță profit.ro. Ministrul turc al Energiei a anunțat că este posibil să apară o ușoară întârziere, mai exact, procedurile pot începe abia în luna aprilie a acestui an.

Turcia trebuie să amâne producția de gaze naturale din Marea Neagră

Primele declarații ale ministrului turc al Energiei arată că Turcia este nevoită să amâne demararea procedurilor pentru producția de gaze naturale din Marea Neagră. Situația este cauzată de cutremurele devastatoare care au avut loc luna trecută, având în vedere că personalul responsabil a fost nevoit să-și ia concediu pentru a avea grijă de rudele afectate de seisme. Unii dintre ei au început să revină la locul de muncă, dar cu toate acestea, amânarea este unica soluție la ora actuală.

Ministrul Energiei, Faith Donmez, a confirmat că este posibil să apară o mică întârziere, ba mai mult de atât, a declarat că procedurile vor putea începe abia în luna aprilie a acestui an. Creșterea resurselor de energie electrică este o promisiune care are o importanță capitală, făcută de președinte, Recep Tayyip Erdogan, care urmează să se confrunte cu cele mai strânse alegeri din ultimii 20 ani.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Programul ONU de Dezvoltare a dat verdictul! Numai pagubele materiale provocate doar în Turcia „depăşesc 100 de miliarde de dolari”

„Ar putea să apară o ușoară întârziere”, declară Donmez.

„Se pare că cel mai probabil va fi în luna aprilie”, completează ministrul Energiei.

Turcia trebuie să amâne producția de gaze naturale din Marea Neagră
Turcia trebuie să amâne producția de gaze naturale din Marea Neagră

Turcia este țara care importă aproape tot stocul de gaze naturale pe care îl și consumă, iar aceasta susține că zăcămintele din Marea Neagră ar avea în conținut aproape 710 miliarde metri cubi de astfel de resurse. Potrivit președintelui, statul putea produce până la zece milioane în primul trimestru din 2023, iar lansarea oficială a exploatării de gaze a fost anunțată în iunie 2022. Zăcământul este situat la 170km de țărm și a fost descoperit în august 2020, fiind prezentat în fața șefului statului „cel mai mare zăcământ de gaz natural din istoria Turciei”.

Recep Tayyip Erdogan a vorbit în acele momente despre „rezerve estimate la 320 miliarde de metri cubi”. Turcia este dependentă de importurile de petrol și gaze din punct de vedere al energiei, din Rusia, Iran și Azerbaidjan.

Citește și: Apar primele urmări ale cutremurului pe piața economică din Turcia. Prețul legumelor a explodat