- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ucraina a decis. Reprezentanții interzic importurile de combustibili de proveniență rusă. Totul ar putea conduce la creșterea cererilor din rafinăriile românești

22 Mar, 21:59 • Lupu Alexandra
Cererile pentru rafinăriile românești s-ar putea majora semnificativ în cele ce urmează. Ucraina a decis să interzică importurile de combustibili de proveniență rusă. Măsura trebuie să fie aplicată până la finalul acestui an.
Ucraina a decis. Reprezentanții interzic importurile de combustibili de proveniență rusă. Totul ar putea conduce la creșterea cererilor din rafinăriile românești

Ucraina face o mișcare importantă. Reprezentanții țării au decis să interzică importurile de combustibil de proveniență rusă, așa cum confirmă profit.ro. Interdicția intră în vigoare în 10 zile de la adoptare și trebuie să fie aplicată până la finalul acestui an. Cererile pentru rafinăriile românești ar putea crește.

Ucraina, decizie importantă

Reprezentanții din Ucraina au întocmit un proiect legislativ care prevede interzicerea importurilor de țiței și combustibili de proveniență rusă. Așa cum arată primele informații, decizia este cea care poate duce la creșterea cererilor față de produsele rafinate din România.

După ce Ucraina a fost atacată, statul român a devenit cel mai important furnizor pentru țară. Exporturile României de combustibili au crescut de 30 ori în 2022, ajungând la valoarea de aproape 1 milion de tone. În eventualitatea în care importurile de combustibili care nu au acte care să ateste proveniența non-rusă sunt interzise, acest lucru înseamnă că cererea din Ucraina va crește suplimentar.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Europa, greu încercată de războiul din Ucraina și criza energetică. Creditele scumpe au prăbușit prețurile caselor

Ucraina decide ce se va întâmpla cu importurile de combustibil de proveniență rusă
Ucraina decide ce se va întâmpla cu importurile de combustibil de proveniență rusă

Cu toate acestea, nu putem omite că șoferii români care folosesc autoturisme diesel pot fi afectați de această decizie, dacă Rompetrol Rafinare și OMV beneficiază de această decizie. Situația ne arată că inclusiv cererea de carburanți urmează să crească mai mult sau mai puțin în următoarea perioadă. Interdicția trebuie să intre în vigoare la 10 zile de la adoptare și trebuie să fie aplicată până la finalul anului.

În ultima perioadă, volumele de gaz lichefiat și motorină rusească care intră în Ucraina din țările UE fără documentele de origine sau cu acte care nu par în regulă la prima vedere au crescut considerabil, așa cum relatează presa din Kiev. Analiștii ucraineni relatează că este nevoie de un control suplimentar în ceea ce privește certificarea resurselor. Mai presus de atât, reprezentanții consideră că este necesar să stabilească o cooperare cu emitenții de certificate de origine din țările furnizoare de combustibil, cu scopul de a determina autenticitatea acestora.

Citește și despre următorul subiect: Încep măsurătorile și pe canalul Bâstroe. Ministrul Transporturilor confirmă că Ucraina a aprobat cererea României