- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ucraina este limitată de Elon Musk pentru folosirea tehnologiei Starlink. „Nu vom permite escaladarea conflictului care poate duce la al treilea război mondial”

14 Feb, 13:51 • Stefan Simion
Elon Musk intervine și limitează accesul Ucrainei la tehnologia Starlink. CEO-ul companiei SpaceX vrea să prevină transformarea conflictului într-un război mondial.
Ucraina este limitată de Elon Musk pentru folosirea tehnologiei Starlink. „Nu vom permite escaladarea conflictului care poate duce la al treilea război mondial”

Elon Musk reacționează în fața Ucrainei! CEO-ul companiei SpaceX limitează Ucraina în folosirea tehnologiei Starlink, citează stiripesurse.ro.

Ucraina a primit mai multe echipamente ale tehnologiei Starlink încă de la începerea războiului. Scopul instrumentelor transmise de compania SpaceX aveau rolul de a facilita accesul la internet la nivelul întregii țări. Cu toate acestea, informațiile apărute susțin că forțele militare foloseau tehnologia pentru a ataca țintele rusești de la o distanță lungă, și de altfel, pentru a lansa bombe.

Elon Musk a reacționat public

După ce a fost luată decizia de a restricționa accesul Ucrainei la tehnologia produsă de compania SpaceX, un fost astronaut i-a solicitat CEO-ului companiei să restabilească conexiunea pentru forțele ucrainene. Elon Musk nu a ignorat propunerea și a decis să răspundă public în fața acestei situații.

„Starlink este coloana vertebrală de comunicare a Ucrainei, în special pe front, unde aproape toate celelalte conexiuni la internet au fost distruse. Dar nu vom permite escaladarea conflictului care poate duce la al treilea război mondial”a scris CEO-ul companiei SpaceX, în pagina lui de Twitter.

Elon Musk
Elon Musk

Vezi și: Implanturi cerebrale cu boli infecțioase. Elon Musk și compania sa, Neuralink, anchetați. Ce dovezi s-au găsit

Ucraina, reacție dură la adresa companiei SpaceX

Mykhailo Podolyak le solicită reprezentanților SpaceX să aleagă de ce parte sunt. Consilierul prezidențial susține că societățile ar trebui să decidă dacă susțin Ucraina și libertatea sau dacă fac parte din tabăra Rusiei.

Ministrul ucrainean al transformării digitale a declarat că terminalele Starlink nu au întâmpinat probleme până acum. Mykhailo Fedorov a menționat că echipamentele oferite de compania SpaceX sunt cele care reușesc să salveze în fiecare zi mii de vieți. Cu toate acestea, Musk a susținut public că reprezentații companiei încearcă din greu să facă ce trebuie. Acesta nu a ezitat să spună că tehnologia a fost oferită în scopul uzului personal, nu celui militar.

„Încercăm din greu să facem ceea ce trebuie, unde „ceea ce trebuie” este o întrebare morală extrem de dificilă”, spune CEO-ul companiei SpaceX.

Nici președintele și directorul operațional SpaceX, Gwynne Shotwell, nu a fost de acord cu decizia luată de Ucraina, fără aprobare din partea companiei. Aceasta a declarat că echipamentele nu au fost menite niciodată să devină armament și că se vor impune restricții severe.

Citește și: Averea lui Elon Musk crește peste noapte! Acesta a făcut 11 miliarde de dolari în doar două zile

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult