- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Implanturi cerebrale cu boli infecțioase. Elon Musk și compania sa, Neuralink, anchetați. Ce dovezi s-au găsit

11 Feb, 12:01 • Polojan Tudor
O nouă lovitură pentru miliardarul Elon Musk. Una dintre companiile sale, Neuralink, a transportat în mod ilegal agenți patogeni extrem de periculoși.
Implanturi cerebrale cu boli infecțioase. Elon Musk și compania sa, Neuralink, anchetați. Ce dovezi s-au găsit

După cele întâmplate, departamentul pentru transporturidin Statele Unite ale Americii a declarat în cursul zilei de joi că în aceste momente compania se află sub investigații. Se speculează că firma de implanturi cerebrale a lui Musk, Neuralink, ar fi transportat în mod ilegal agenți patogeni extrem de periculoși, scrie stiripesurse.ro, conform Reuters.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Transporturi a dat detalii despre această anchetă după ce Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă a luat legătura cu secretarul pentru Transporturi, Peter Buttigieg, pentru a-l informa pe acesta cu privire la obținerea unor înregistrări care susțin faptele de mai sus.

Comitetul a declarat că deține e-mailuri și mai multe documente care arată ambalarea deloc sigură și deplasarea implanturilor îndepărtate din creierul maimuțelor. Acele implanturiar fi fost purtătoare de boli infecțioase, încălcându-se în acest fel legea federală.

Te-ar mai interesa și: Romgaz primește licență de la ANRE. Compania a devenit furnizor de energie electrică. Ce spun competitorii

Elon Musk și Neuralink, anchetă de proporții/ sursa foto: youtube.com
Elon Musk și Neuralink, anchetă de proporții/ sursa foto: youtube.com

Ce spune Elon Musk

Acuzațiile aduse lui Musk și companiei sale sunt extrem de serioase. Purtătorul de cuvânt al Departamentului Transporturilor a făcut și o declarație în acest sens.

”Desfăşurăm o investigaţie pentru a ne asigura că Neuralink respectă pe deplin reglementările federale şi menţine lucrătorii săi şi populaţia în siguranţă faţă de agenţii patogeni potenţial periculoşi”, a spus acesta.

Elon Musk nu a răspuns niciunei solicitări în vederea comentării acestui subiect. De altfel, niciun alt angajat al companiei Starlink nu s-a deranjat să dea detalii sau clarificări.

Compania lui Elon Musk, Neuralink, cea care dezvoltă un implant cerebral revoluționar despre care se spune și se speră că va ajuta persoanele paralizate să meargă din nou şi să vindece alte afecţiuni neurologice, nu se află la prima anchetă.

În decembrie 2022, s-a speculat faptul că Neuralink a făcut obiectul unei investigaţii federale privind potenţialele încălcări ale bunăstării animalelor şi că o parte din personalul său a făcut plângeri interne cu privire la grăbirea experimentelor, provocând suferinţe inutile şi decese în rândul animalelor.

Mai citește și: Ajutor de deces 2023. Mai mulți bani pentru înmormântare în acest an. Ce bani primesc românii

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult