- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ucrainenii vor interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse pentru „activități subversive”

26 Nov, 22:00 • Gabriela Andreescu
Politicienii ucraineni au propus un proiect de lege care ar urma să interzică activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse pe teritoriul Ucrainei.
Ucrainenii vor interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse pentru „activități subversive”

Parlamentarii din țara vecină vor ca Biserica Ortodoxă Rusă să nu mai poată acționa pe teritoriul Ucrainei.

De asemenea, proiectul include o interdicție completă a oricăror organizații religioase care sunt aliniate cu Biserica Ortodoxă Rusă, scrie descoperă.ro.

Motivele pentru care politicienii ucraineni vor interzicerea Bisericii Ortodoxe Ruse

Recent, serviciile de securitate ucrainene au efectuat un raid la sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cunoscută sub numele de Patriarhia Moscovei, mai scrie sursa citată.

În plus, oficialii ucraineni au anunțat că suspectează „activități subversive ale serviciilor speciale rusești” la complexul Pechersk Lavra din Kiev.

Citește și: Companiile chineze Huawei și ZTE intrezise în SUA

Deputatul Iryna Friz a declarat că scopul proiectului de lege este de a „preveni amenințările la adresa securității naționale a Ucrainei și de a asigura ordinea, deoarece, de prea mult timp, Biserica Ortodoxă Rusă a desfășurat activități antiucrainene și de sabotaj și a susținut toate acțiunile regimului criminal rus”.

Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a atacat, în regiunea Vinița, un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene
Un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a atacat, în regiunea Vinița, un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene

De altfel, mass media a abundat în ultima vreme în știri despre preoți ruși care s-au poziționat ca promotori ai războiului împotriva Ucrainei.

Mihail Vasiliev, un preot rus care a încurajat femeile să aibă mai mulți copii pentru ca acestea să se simtă mai puțin tulburate de trimiterea fiilor lor în Ucraina, a fost ucis pe câmpul de luptă.

La sfârșitul lunii octombrie, Vasiliev a atras atenția presei într-un interviu televizat în care le-a sfătuit pe femeile din Rusia să „fie roditoare și să se înmulțească” în fața ordinelor de mobilizare a președintelui Vladimir Putin pentru războiul din Ucraina.

Într-un alt incident, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse a atacat, în regiunea Vinița, un preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene după ce ultimul a acuzat că susținătorii patriarhului Kiril al Moscovei îi ajută pe ocupanții ruși.

În filmare se poate vedea cum preotul ortodox rus se apropie de colegul său și începe să îl lovească cu crucea.

Citește și: Pentru că au bătut Argentina, fotbaliștii din naționala Arabiei Saudite au primit mașini de lux! Prințul Mohammed bin Salman a făcut cinste!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult