- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ultimă oră. Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi și premierul s-a prăbușit!

19 May, 17:25 • Fundeanu Madalina
Accident aviatic de proporții! Elicopterul în care se afla președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit.
Ultimă oră. Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi și premierul s-a prăbușit!

Un elicopter în care se afla președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit, a anunțat duminică televiziunea de stat iraniană. Echipele de salvare se îndreaptă spre locul cu pricina, conform Antena 3 CNN.

Elicopterul în care se afla președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit

Update 19:00

. Șeful Statului Major al armatei iraniene a ordonat utilizarea tuturor resurselor pentru a ajuta la operațiunile de căutare și salvare a lui Ebrahim Raisi, după cum a anunțat presa de stat, citată de Sky News. Generalul-maior Mohammad Bagheri a ordonat, totodată, gărzilor să participe la eforturile de căutare.

Pe contul te X IRNA Français au fost publicate imagini video din zona în care s-a prăbușit elicopterul. În imagini se poate observa ceața densă.

Știrea inițială

Conform agențiilor de presă iraniene, elicopterul care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi era într-un convoi de alte trei elicoptere.

Unul dintre aceste elicoptere, care îl transportau pe președintele iranian Ebrahim Raissi, s-a prăbușit, după cum a anunțat Reuters, potrivit televiziunii iraniene. Potrivit agenției Tasnim, accidentul a avut loc deasupra Azerbaidjanului iranian, o regiune din nord-vestul Iranului.

Potrivit IRNA, o agenție de presă a Republicii Islamice, accidentul în care este impliat Ebrahim Raisi  s-a produs în timp ce elicopterul ateriza în condiții îngreunate de vreme și ceață. IRNA mai transmite că președintele Ebrahim Raisi a fost însoțit în elicopter de ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian și de guvernatorul regiunii iraniene din Azerbaidjanul de Est. Președintele Ebrahim Raisi mergea acolo pentru a inaugura un baraj.

Ministrul iranian de interne, Ahmed Vahidi, a confirmat că unul dintre elicopterele din convoiul care îl transporta pe președintele țării, Ebrahim Raisi, a avut o aterizare accidentată. El a declarat că echipele de salvare sunt îngreunate de condițiile meteo dificile și că oficialii așteaptă mai multe detalii despre incident.

Citește și: Este haos la nivel internațional! S-a aflat motivul pentru care Robert Fico, premierul Slovaciei a fost împușcat! Klaus Iohannis, după tragedie „Îngrozit să aflu despre împușcarea prim-ministrului”

Ebrahim Raisi
Ebrahim Raisi

„Cert este că se confirmă în mod oficial faptul că există un incident aviatic cu aparatul de zbor la bordul căruia se aflau atât președintele iranian Raisi, cât și ministrul de externe al Iranului.

Informația deja este confirmată din mai multe surse, atât occidentale, cât și orientale. În momentul în care vor ajunge la fața locului cei care sunt considerați salvatori, cei care intervin în situațiile de urgență, vom putea avea mai multe informații.

Până atunci, sunt elemente contradictorii legate de prăbușirea elicopterului sau aterizarea forțată a elicopterului. Mai mult decât atât, nu știm exact dacă există victime, dacă toți cei aflați la bord sunt supraviețuitori. Dacă președintele Iranului este rănit în urma acestui incident aviatic este foarte grav. Iranul este o teocrație, o dictatură islamică.

Informațiile nu circulă liber, așa cum ne-am așteptat Noi nu putem să verificăm, nu putem să obținem informații din spațiul iranian, așa cum se întâmplă în mediul occidental, drept pentru care, de aceea, avem parte de mai multe elemente contradictorii.

Suntem la mâna autorităților de la Teheran, care vor transmite sau nu. Presa nu este liberă acolo, în Iran. Pe măsură ce informații le vor apărea în alte televiziuni orientale, vom putea transmite și noi telespectatorilor noștri, ce s-a întâmplat de fapt acolo.

Cert este că în Iran au avut loc mai multe incidente în ultimii ani, unele puse pe seama opoziției interne din ce în ce mai puternice față de regimul teocratic, dictatorial, islamist, altele puse pe seama unor lovituri pe care regimul de la Tehran le-a primit din partea unor altor state, având în vedere implicarea masivă a regimului de la Teheran pentru sprijinirea terorismului și pentru sprijinirea războaielor de invazie ale altor state precum Rusia”, a spus Radu Tudor, analist militar.

Știrea este în curs de actualizare…

Vezi și: Warren Buffett prevestește un mare potop financiar! Afaceristul și-a asigurat banii la saltea pentru zile negre: aproape 200 miliarde de dolari cash!