- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de euro în aeroport, după ce polițiștii au descoperit ce avea în bagaj. Este incredibil cu ce a vrut să se întoarcă din vacanță

03 May, 17:39 • Lupu Alexandra
Situație înfiorătoare în aeroport. Un bărbat a primit o amendă uriașă, după ce polițiștii au descoperit ce avea în bagaj.
Un bărbat a fost amendat cu 5.000 de euro în aeroport, după ce polițiștii au descoperit ce avea în bagaj. Este incredibil cu ce a vrut să se întoarcă din vacanță

Un bărbat din Italia s-a ales cu o amendă usturătoare, de 5.000 de euro, după ce s-a întors dintr-o vacanță exotică. Polițiștii din cadrul Aeroportului Falcone-Borsellino din Palermo au rămas șocați după ce i-au verificat bagajul, informează antena3.ro. Se pare că omul a vrut să se întoarcă acasă cu un suvenir de neuitat!

Ce ascundea un bărbat în bagaj pe aeroport

Întors dintr-o vacanță exotică, un bărbat din Italia a fost amendat cu 5.000 de euro pe aeroport, după ce polițiștii i-au verificat bagajul. În timpul verificărilor, autoritățile din cadrul Aeroportului Falcone-Borsellino din Palermo au descoperit că omul deținea o mandibulă și un maxilar de rechin.

Se pare că bărbatul a vrut să se întoarcă acasă cu un suvenir de neuitat, de pe insula São Vicente din Capul Verde. Reprezentanții Agenției Vămilor și Monopolurilor au explicat că maxilarul și mandibula aparțineau unui rechin din specia Mako, recunoscută ca specie protejată de Convenția de la Washington.

Citește și: Turiștii sunt amendați în Italia fără să înțeleagă de ce! Care este, de fapt, motivul sancțiunii

„Bărbatul a aterizat cu un bagaj în care s-a găsit un maxilar și o mandibulă de rechin din specia Mako, recunoscut ca specie protejată de Convenția de la Washington”, au explicat reprezentanții Agenției Vămilor și Monopolurilor.

Aeroport Falcone-Borsellino
Aeroport Falcone-Borsellino

Gura de rechin a fost confiscată de autorități, tocmai pentru că bărbatul nu avea certificările necesare, pentru a deține un astfel de „suvenir”. Călătorii trebuie să rețină că în interiorul fiecărui teritoriu există o legislație specifică. Astfel, turiștii trebuie să respecte o serie de condiții și reguli atunci când merg în vacanță.

De exemplu, există anumite obiecte pe care nu le poți duce în anumite țări, potrivit reglementărilor UE. Persoanele care încalcă legislația riscă să ajungă în spatele gratiilor, dacă exportă anumite produse, de la 3 și până la 5 luni.

Există o listă lungă de suveniruri care nu pot fi aduse în UE, iar printre acestea se află tablourile, picturile, obiectele arheologice, schițele de valoare, cărți mai vechi de 100 de ani (cu valoare de cel puțin 50.000 de euro) sau chiar și mijloace de transport mai vechi de 75 ani (care valorează peste 50.000 de euro). Pentru a nu întâmpina dificultăți la verificările de pe aeroport și pentru a evita sancționarea, turiștii trebuie să cunoască legislația fiecărui teritoriu.

Vezi și: Aviz amatorilor! Amendă de 5000 de lei dacă faci grătar într-un loc neamenajat în minivacanţa de 1 Mai