- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un student a dat lovitura cu o platformă la care a lucrat din camera de cămin. Ce tranzacție a fost realizată

14 May, 11:02 • Amarie Giorgiana
Un student și-a asigurat viitorul datorită realizării unei platforme, la care a lucrat din camera de cămin. A fost făcută o tranzacție în valoare de 6,6 miliarde de euro.
Un student a dat lovitura cu o platformă la care a lucrat din camera de cămin. Ce tranzacție a fost realizată

Un tânăr student și-a îndeplinit visul, după ce a realizat o platformă la care a muncit din camera de cămin în care locuia, iar ulterior, s-a ajuns la o tranzacție de câteva miliarde de euro, potrivit Bugetul.ro.

Compania de software Squarespace este luată în privat într-un business cu o sumă de aproape 7 miliarde de dolari, cu firma de capital privat Permira. Acționarii Squarespace Inc. urmează  să primească 44 de dolari pentru fiecare acțiune pe care o dețin, iar ifrma care îi susține pe tineri să își construiască afaceri în mediul online a devenit publică în urmă cu doi ani, într-o listare directă. Acțiunea era de 50 de dolari. Ulterior, un comitet special al consiliului de administrație Squarespace a aprobat în unanimitate și a recomandat acordul, care a fost mai apoi aprobat. Fondatorul Anthony Casalena își va transfera o majoritate a participației sale și va continua să ocupe funcțiile de director executiv și președinte al Consiliului de Administrație al companiei de software.

Citește și: Elon Musk, avertisment sumbru despre AI: „Procentul de inteligență biologică se micșorează”

„Squarespace a fost în fruntea furnizării de servicii pentru afacerile care doresc să se stabilească online de mai bine de două decenii. Suntem încântați să continuăm să construim pe această fundație și să ne extindem ofertele în anii următori. Suntem încântați să colaborăm cu Permira în această nouă etapă a călătoriei noastre, alături de investitorii noștri existenți pe termen lung, General Atlantic și Accel, care cred cu tărie în viitorul Squarespace”, a declarat Anthony Casalena, fondator și CEO al Squarespace.

Votarea a fost făcută în favoarea tranzacției pentru student. Aceasta va fi condiționată însă de aprobarea majorității puterii de vot a capitalului restant al Societății deținute de cei care nu sunt afiliați cu Anthony Casalena.

Se așteaptă ca tranzacția la care s-a ajuns să se închieie până în al patrulea trimestru al anului 2024, iar la final, acțiunile companiei Squarespace nu vor mai fi listate public, iar firma va deveni privată.

Citește și: Raiffeisen renunță la tranzacția cu oligarhul Oleg Deripaska după presiunile SUA. Austriecii, acuzați că încercau să evite sancțiunile impuse Rusiei