- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un transport de bani a ajuns fără prea mari bătăi de cap pe mâna hoților bine pregătiți. Ce plan a abordat banda pentru a avea succesul asigurat

06 Mar, 22:41 • Constantin Cristina
Un transport de bani a fost oprit de o bandă de hoți cu blocuri de beton, în timp ce trebuia banii trebuiau să ajungă la Banca Centrală a Germaniei.
Un transport de bani a ajuns fără prea mari bătăi de cap pe mâna hoților bine pregătiți. Ce plan a abordat banda pentru a avea succesul asigurat

Un transport de bani care trebuia să ajungă la Banca Centrală a Germaniei, a ajuns pe mâna unor hoți, care știau ce au de făcut. Aceștia au dat foc mașinii cu ajutorul unor blocuri de beton, apoi au plecat cu câteva milioane de euro.

După patru zile de la incidentul creat, autoritățile germane au încercat să își dea seama cum au aflat hoții de transportul care urma să aibă loc.

Citește și: Germania, prima țară europeană care a demontat mii de bancomate. Care este motivul

„Rămâne neclar de unde şi-a procurat banda vehiculele şi cum au aflat de acest transport de cash”, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Neubrandenburg, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Transportul de bani – floare la ureche pentru hoți

Hoții au abordat un plan, cum numai în filme s-a întâlnit. Aceștia au simulat că efectuează lucrări la autostradă pentru a putea să oprească mașina băncii. Scena a avut loc foarte aproape de satul Gutzkow, pe traseul urmat de transport, dinspre Greifswald spre Neubrandenburg.

Pentru a fi siguri că mașina va opri, hoții au folosit vehicule și blocuri de beton, iar doi dintre ei au tras focuri de avertisment cu pistoale automate și au aruncat cu vopsea neagră pe parbrizul mașinii.

transport de bani
transport de bani

Totul a mers conform planului, hoții au luat banii fără să fie nevoie să rănească pe cineva, apoi și-au șters urmele, dând foc la vehiculele folosite, inclusiv mașina cu bani. Banda a fugit cu o altă mașină, pe care a lăsat-o în pădure, i-a dat foc, apoi a luat un alt automobil. Autoritățile germane încearcă să prindă doi membri ai bandei care au fost mascați pe întregul furt, dar și de persoanele care i-au ajutat.

În urmă cu trei ani, două persoane au intrat fraudulos printr-o fereastră cu gratii în opulentul Grünes Gewölbe (Seiful Verde) din Dresda, supranumit „Muzeul comorilor”, au spart o vitrină cu ajutorul unui topor şi au plecat cu diamante şi alte bijuterii. Acțiunea a durat doar câteva minute, a adăugat adevărul.ro.

Alte articole: Germania, nemulțumită de interzicerea maşinilor noi cu motoare pe combustie în Europa