- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Uriașul brand Adidas a pierdut unul dintre cele mai importante procese din istoria firmei. Celebrele dungi aparțin unui brand de lux

13 Jan, 22:53 • Cornel Ghimeșan
Adidas a pierdut poate cel mai important proces din istoria brandului. Compania gigant a încercat să îl oprească pe creatorul de modă Thom Browne să folosească design-ul care i-a facut celebri. Cearta a început în urmă cu mai bine de 15 ani.
Uriașul brand Adidas a pierdut unul dintre cele mai importante procese din istoria firmei. Celebrele dungi aparțin unui brand de lux

Compania gigant, cunoscută pentru îmbrăcăminte sport, l-a dat în judecată pe designer-ul Thom Browne, acuzând că cele patru dungi folosite de el sunt izbitor de asemănătoare cu cele trei dungi ale Adidas. Thom Browne A argumentat, lundu-și apărarea, că este puțin probabil ca oamenii să confunde cele două mărci, deoarece, printre alte motive, a lui avea un număr diferit de dungi. Despăgubirile pe care Adidas își propusese să le obțină se ridică șa peste 7,8 milioane de dolari. însă juriul din New York a fost de partea lui Browne, informează BBC.

Citește și: Preşedintele ANAF avertizează OMV în privinţa taxei de solidaritate: „Vom verifica la sânge! Dacă vor refuza să plătească vom veni cu o impunere”

Cum s-a apărat Thom Browne în procesul cu Adidas?

Design-ul propus de Browne este reprezentat adesea de patru dungi orizontale paralele, care înconjoară brațul unei haine sau, așa cum se vede frecvent chiar la creator, o șosetă. Pe de altă parte, modelul Adidas au trei dungi. Echipa de avocați a lui Browne a sublinat faptul că acesta este cel defavorizat, care se confruntă cu o corporație uriașă și de asemenea,  a punctat faptul că cele două mărci se adresează unor clienți diferiți. Îmbrăcămintea sport nu domină creațiile lui Thom Browne Inc, iar producția sa este destinată clienților bogați. De exemplu, o pereche de jambiere de compresie pentru femei costă 680 de lire sterline, în timp ce un tricou polo este 270 de lire sterline.

Avocații lui Browne au susținut, de asemenea, că dungile sunt un design comun. Chiar dacă Adidas a lansat acțiuni în justiție în 2021, bătălia dintre cele două companii datează de mai bine de 15 ani. În 2007, Adidas s-a plâns că Thom Browne folosea un design cu trei dungi pe jachete. Browne a fost de acord să nu-l mai folosească și a adăugat o a patra dungă. De atunci, Thom Browne Inc s-a extins rapid și este acum vândut în peste 300 de locații din întreaga lume, iar în ultimii ani a creat mai multe haine de atletism.

Brandul are o bază diversă de fani. A creat ținuta rapperului Cardi B pentru Gala Met 2019, în timp ce fostul fotbalist profesionist și manager de la Bournemouth, Scott Parker, a îmbrăcat unul dintre cardiganele sale și un blazer, la meciuri. Reprezentanții Adidas s-au declarat dezamăgiți de decizia juriului, însă spun că vor continua „să apere proprietatea intelectuală, inclusiv depunând orice contestații adecvate”.

Alte articole: Austria rămâne fără argumente în ceea ce privește aderarea României la Schengen. Frontex a publicat datele care arată care sunt adevăratele „rute” preferate de migranți

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult