- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Urmează sau nu un atac terorist la centrala nucleară Zaporojie? NATO aruncă bomba.”Reprezentă o acțiune iresponsabilă și de uriașă escaladare”

05 Jul, 21:56 • Cornel Ghimeșan
NATO intervine în războiul informațional dintre Rusia și Ucraina și reacționează la zvonurile conform cărora, urmează un atac terorist la centrala nucleară Zaporojie.
Urmează sau nu un atac terorist la centrala nucleară Zaporojie? NATO aruncă bomba.”Reprezentă o acțiune iresponsabilă și de uriașă escaladare”

Urmează sau nu un atac terorist la centrala nucleară Zaporojie. După ce Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc că plănuiesc un atentat la centrala Zaporojie, secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, a ținut să precizeze că Alianța Nord-Atlantică nu are informații care să confirme astfel de acțiuni.

Citește și Punctul critic atins de România! Mircea Geoană, avertisment puternic: „Toţi românii vor da de pământ cu actualul sistem politic”

Urmează sau nu un atac terorist la centrala nucleară Zaporojie

„Am urmărit aceste declarații făcute de ambele părți. Din punctul nostru de vedere, nu avem informații care să confirme iminența unei astfel de acțiuni, care ar reprezenta o acțiune iresponsabilă și de uriașă escaladare.

Suntem preocupați de aceste declarații, dar din punct de vedere al informațiilor pe care le avem, împreună cu aliații, nu vedem în acest moment o realitate iminentă cu privire la un astfel de risc „, a declarat Mircea Geoană, potrivit Antena 3 CNN.

De mai bine de două săptămâni, Ucraina a lansat tot felul de avertismente cu privire la un posibil atac terorist al rușilor la complexul nuclear-electric de la Zaporojie, pe care trupele Moscovei îl controlează de la începutul războiului.

Mai mult, reprezentanții Kievului spun că un astfel de atac, pentru care Moscova ar urma să dea vina pe armata ucraineană, ar avea rolul de a întoarce soarta conflictului armat în favoarea Rusiei.

Rafael Grossi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, a declarat marți seară, că centrala nucleară din Zaporojie a pierdut, din nou, conexiunea cu linia electrică principală externă și, prin urmare, depinde de o singură sursă de curent, recent repusă în funcțiune și mai slabă.

Oficialul a ținut să precizeze că pe parcursul războiului, alimentarea externă cu electricitate a centralei nucleare a fost întreruptă complet de șapte ori, iar ultimul incident evidențiază încă o dată situația precară a securității la Zaporojie.

În ultima perioadă, atât Moscova, cât şi Kievul s-au acuzat reciproc de pregătirea unui atac terorist asupra centralei cu șase reactoare nucleare, din sudul Ucrainei.

Reprezentanții Statului Major General al armatei ucrainene a anunțat că armata rusă a amplasat dispozitive explozive pe acoperișurile unităților energetice 3 și 4.

La rândul său Moscova a declarat că forțele armate ucrainene plănuiesc un atac asupra reactoarelor nucleare.

Citește și Va avea România șanse să intre în Schengen? Mircea Geoană: „Subiectul Schengen este unul foarte dureros”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult