- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Veste de ultimă oră. O nouă taxă ar putea fi introdusă împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice

26 Jun, 19:41 • Lupu Alexandra
Președintele francez, Emmanuel Macron, propune introducerea unor taxe globale împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice. Liderul francez cere ca tarifele să fie aplicate la nivel mondial, dar refuză să le implementeze mai întâi în țara sa.
Veste de ultimă oră. O nouă taxă ar putea fi introdusă împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice

Emmanuel Macron este de acord cu instituirea unei taxe în întreaga lume, împotriva sărăciei și a schimbărilor climatice. Cu toate acestea, președintele francez refuză să implementeze taxa mai întâi în țara sa, informează stiripesurse.ro.

Oamenii ar putea plăti o nouă taxă

Emmanuel Macron vrea să facă un nou pact financiar global, prin care oamenii să plătească o taxă împotriva sărăciei și schimbărilor climatice. Întrebat în cadrul unui interviu acordat France Info de ce nu introduce taxa mai întâi în Franța, el a spus că „Nu funcționează dacă o facem singuri”.

Ideea președintelui francez are în vedere impozitarea transportului maritim și insistă ca țările care nu taxează biletele de avion sau emisiile de dioxid de carbon să facă acest lucru. Emmanuel Macron a conchis că „nu trebuie să alegeți între sărăcie sau schimbări climatice” și a avertizat că este „absurd” ca țările cu economii emergente să se axeze în continuare pe cărbune.

Citește și despre: Taxa de permis auto. De câți bani ai nevoie și unde se plătește

Președintele francez refuză ca introducerea unor taxe impotriva sărăciei și schimbărilor climatice să fie însoțită de anularea datoriilor pentru țările care sunt cele mai sărace. Liderul francez nu consideră că ideea ar funcționa. În ciuda acestui fapt, Emmanuel Macron susține restructurarea datoriilor pentru națiunile care au cea mai mare nevoie, așa cum s-a întâmplat deja în Ciad sau Zambia.

Liderul francez a confirmat că cele mai bogate țări și-au luat deja angajamentul de a aloca 100.000 de milioane de dolari pentru statele care se află în curs de dezvoltare. Totodată, el a afirmat că există deja un angajament pentru realizarea unui fond pentru protecția pădurilor și biodiversitate.

Taxă
Taxă

Declaraţia lui Macron face parte din summitul internațional pentru un nou pact financiar global care se desfășoară la Paris. În documentul final al summitului, statele își iau responsabilitatea de a face progrese atât la următoarele reuniuni ale G20, cât și la următorul Summit privind Clima, cu referire la noile propuneri fiscale pentru a atinge obiectivele climatice globale. La ora actuală, ele sunt departe de a fi atinse. În aceeași ordine de idei, ele stabilesc că orice sumă de bani alocată acestor scopuri, care provine de la o instituție sau organism public, trebuie să fie însoțită de o sumă de bani de la o societate privată.

Vezi și: Schimbare majoră toți șoferii români! Se impune o nouă taxă