- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Expertul militar Vladislav Shurygin vorbește despre un conflict între Rusia și NATO. „Mare război nuclear cu rachete”

06 Oct, 10:12 • Stefan Simion
Declarațiile analistului militar Vladislav Shurygin reușesc să uimească din nou. Acesta a vorbit despre un posibil conflict între NATO, SUA și Rusia.
Expertul militar Vladislav Shurygin vorbește despre un conflict între Rusia și NATO. „Mare război nuclear cu rachete”

Rusia nu va putea să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei, deoarece și-a asumat obligații unilaterale că nu le va folosi niciodată împotriva țărilor care nu au arme nucleare. Aceasta este părerea analistului militar Vladislav Shurygin, scrie Pravda.ru.

Vladislav Shurygin face noi declarații despre război

Analistul Vladislav Shurygin este de părere că acum armele nucleare nu vor rezolva nimic, deoarece sunt concepute pentru a distruge ținte deosebit de importante – centre de comandă, zone de concentrare a marilor forțe inamice sau depozite importante. Expertul nu exclude însă varianta unui „mare război nuclear cu rachete”.

Potrivit lui Vladislav Shurygin, este posibil pe măsură ce Occidentul se implică din ce în ce mai mult în conflictul din Ucraina.

Sunt 225 de zile de război, zile în care au murit sute de mii de oameni și alte milioane au rămas fără case, fără rude, fără speranța unui viitor în țara afectată de conflict. Așa cum se așteaptă și analiștii militari, războiul va continua și în această iarnă și doar o minune ar face ca acest conflict să nu dureze ani.

Expertul militar Vladislav Shurygin vorbește despre un conflict între Rusia și NATO. „Mare război nuclear cu rachete”
Expertul militar Vladislav Shurygin vorbește despre un conflict între Rusia și NATO. „Mare război nuclear cu rachete”

În acest caz, Rusia va prezenta mai devreme sau mai târziu un ultimatum SUA și NATO, a spus Vladislav Shurygin într-un interviu.

Citește și: Examinatorul ar putea înlocui polițistul, la examenul de obținere a permisului auto. Parlamentarii au o nouă propunere

Mai mult, specialiștii din domeniu cred că un atac nuclear ar face mai întâi rău rușilor și mai apoi ucrainenilor, deoarece armamentul este atât de vechi încât ar putea exploda chiar în Rusia.

Expertul miliar Oleksandr Kovalenko a transmis într-un comentariu pentru ICTV Facts că posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia este nerealistă în condițiile în care armamentul este vechi, din perioada sovietică. Surse din mediul militar susțin că armamentul nu ar fi fost întreținut în ultimii ani. O eventuală lansare nucleară ar avea mai multe șanse să afecteze Rusia decât ținta bombardamentului, susține analistul militar.

„Putin înțelege bine care este arsenalul nuclear al Rusiei. În special, dictatorul de la Kremlin este conștient că toate aceste rachete sunt vechi, din perioada sovietică, și nu mai există în producție din anii 1980. În plus, ele ar fi trebuit să fie întreținute și inspectate tehnologic regulat, lucru care nu s-a întâmplat în Rusia din cauza corupției totale. În loc să fie întreținute, armele nucleare au fost uitate iar un număr mare dintre aceste rachete nu sunt potrivite pentru utilizare și se pot comporta foarte imprevizibil dacă se va încerca lansarea lor”, spune Kovalenko.

Mai poți citi și: ANOFM anunță zeci de mii de locuri de muncă libere pentru români. Ce domenii se caută

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult