- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ANOFM anunță zeci de mii de locuri de muncă libere pentru români. Ce domenii se caută

05 Oct, 19:46 • Bumbeneci Diana
Zeci de mii de locuri de muncă sunt disponibile pentru români. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a publicat un nou bilanț.
ANOFM anunță zeci de mii de locuri de muncă libere pentru români. Ce domenii se caută

ANOFM, la ora bilanțului. Numărul locurilor de muncă disponibile la nivel național este de 42.124. De partea cealaltă, angajatorii din Spațiul Economic European pun la dispoziția muncitorilor români 190 de posturi, prin rețeaua Eures România, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

ANOFM anunță care sunt cele mai căutate locuri de muncă

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, din totalul locurilor de muncă disponibile în întreaga țară, cele mai multe sunt oferite pentru: muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet – 2.320, muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor – 2.266, lucrător comercial – 2.250, manipulant mărfuri – 1.952, agent de securitate – 1.474, muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții – 1.373, muncitor necalificat în industria confecțiilor – 1.268, confecționer-asamblor articole din textile – 764 și curier – 710.

Mai poți citi: Franța și România, primele din UE cu cel mai mare deficit de cont curent în 2022

ANOFM anunță zeci de mii de locuri de muncă libere pentru români. Ce domenii se caută
ANOFM anunță zeci de mii de locuri de muncă libere pentru români. Ce domenii se caută

De altfel, datele centralizate arată că 2.276 de posturi vacante sunt destinate persoanelor cu studii superioare. Alte 9.301 de locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 9.659 pentru persoanele cu studii profesionale, iar 20.888 sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Cât despre oferta angajatorilor din străinătate, din cele 190 de locuri disponibile, 95 sunt înregistrate în Belgia, 52 în Finlanda, 15 în Polonia, 12 în Malta, opt în Norvegia, cinci în Danemarca și trei în Slovenia. În toate aceste locuri, salariile sunt destul de bune și fără concurență, atunci când vine vorba despre veniturile românilor.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spațiul Economic European pot consulta ofertele pe site-ul www.anofm.ro/EURES, iar cei care caută un post în țară se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau de reședință, mai anunță ANOFM.

Te-ar mai putea interesa și: Iarna 2022-2023 în România. Directorul ANM anunță cum va fi sezonul rece și de ce temperaturi vor avea parte românii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult