- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Volkswagen anunță creșterea masivă a producției auto. Compania vrea să scoată pe piață cel puțin 3 mliioane de mașini electrice

23 Mar, 21:13 • Lupu Alexandra
Volkswagen are planuri mari pentru perioada 2025 – 2030. Compania a anunțat că vrea să crească producția cu cel puțin 3 milioane de mașini electrice.
Volkswagen anunță creșterea masivă a producției auto. Compania vrea să scoată pe piață cel puțin 3 mliioane de mașini electrice

Volkswagen este într-o continuă dezvoltare! Compania a anunțat că vrea să crească producția auto cu cel puțin 3 milioane de mașini electrice în perioada 2025 – 2030, așa cum anunță profit.ro.

Volkswagen crește masiv producția auto

Volkswagen a anunțat că intenționează să producă cel puțin 3 milioane de mașini electrice mici între 2025 – 2030, la cele două fabrici pe care le deține în Spania. Compania germană de autovehicule promovează electrificarea producției și are în plan să construiască o fabrică de baterii în Spania.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Volkswagen are ca obiectiv un model electric la un preţ accesibil până în 2025. Cât va costa viitoarea maşină

Președintele diviziei spaniole SEAT a VW a declarat că își propune să asambleze cel puțin 500.000 de mașini eletrice pe parcursul unui singur an. Wayne Griffiths precizează că producția masivă va avea loc la uzina din apropierea Barcelonei. Pe lângă aceste date, președintele a afirmat că tăierea locurilor de muncă nu este o prioritate pentru companie. Griffiths a declarat într-o conferință de presă că reprezentanții din companie lucrează din greu pentru a aduce o a doua platformă pentru producția mașinilor electrice la Martorell.

Volkswagen confirmă că producția auto va avea o creștere masivă
Volkswagen confirmă că producția auto va avea o creștere masivă

Volkswagen a relatat deja că va începe să producă două mașini electrice la uzina Martorell în 2025. Același lucru se va întâmpla și la linia de asamblare Navarra, referindu-ne la un autoturism mic pentru marca de lux Cupra, care este de altfel asociată cu SEAT și o altă mașină pentru marca VW.

Griffiths a declarat că producătorul va depune o nouă cerere Spaniei în ceea ce privește fondurile UE, iar în tot acest timp va evalua dacă va putea fabrica autovehicule electrice suplimentare, în afară de cele planificate pentru 2025. Veștile de la Volkswagen nu se opresc aici. Recent, compania a anunțat că viitoarea generație de Passat va fi vândută exclusiv în varianta de caroserie break. Ultimele informații arată că livrările noului model încep din toamna acestui an. Acest lucru înseamnă că lansarea autoturismului poate avea loc la sfârșitul primăverii sau chiar la început de vară. Viitorul Passat va fi asamblat la uzina din Bratislava.

Citește și despre următorul subiect: Volkswagen anunță o scădere a vânzărilor de 6,8% în 2022. Piața auto va fi în continuare instabilă din cauza deficitului de cipuri