- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Wolfgang Schäuble îi sfătuiește pe germani să își facă stocuri de pături și lumânări pentru iarna aceasta: ”Nu trebuie să te plângi de asta”

12 Oct, 23:47 • Cornel Ghimeșan
Germanii trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău, avertizează Wolfgang Schäuble. Fostul președinte al Bundestagului îi sfătuiește pe nemți să își pregătească stocurile de lumânări și pături pentru iarna aceasta.
Wolfgang Schäuble îi sfătuiește pe germani să își facă stocuri de pături și lumânări pentru iarna aceasta: ”Nu trebuie să te plângi de asta”

Fostul președinte al Bundestagului îi avertizează pe nemți că urmează o iarnă extrem de grea. Wolfgang Schäuble spune că germanii trebuie să înceteze să se mai plângă și să se pregătească temeinic cu pături, lumânări, chibrituri și lanterne pentru că este foarte posibilă o pană de curent.

Citește și Europenii sunt amenințați că nu vor putea supraviețui fără gazul rusesc. Anunțul Gazprom

„Nu trebuie să vă plângeți de criză, ar trebui să înțelegeți că multe lucruri nu pot fi luate ca atare”, a îndemnat Wolfgang Schäuble.

Fostul președinte al Bundestagului spune că germanii nu trebuie să se bazeze că guvernul va face față crizei energetice și inflației.

Reporter: În această iarnă, mulți germani vor trebui să înghețe…

Schäuble: „Apoi îți pui un pulover. Sau poate un al doilea pulover. Nu trebuie să te plângi de asta, trebuie să-ți dai seama: Multe lucruri nu sunt de la sine.”

R.: Electricitatea nu mai este o chestiune de curs?

S.: „Poate eșua și din când în când. De aceea, ar trebui să ai mereu câteva lumânări, chibrituri și o lanternă acasă.”

Chiar dacă previziunile lui Wolfgang Schäuble sunt sumbre, vin și vești bune pentru germani.

Recent, statul german a hotărât ca facturile la gaze ale cetățenilor să fie plătite de Guvern. Astfe, Germania vrea să achite facturile la gaz pe luna decembrie. Planul se aplică pentru toate gospodăriile și pentru toate întreprinderile mici și mijlocii, parte a unui plan mai larg al guvernului de la Berlin, recomandat de un panel de experți, luni, conform The Guardian.

Plata integrală a facturilor în luna decembrie a acestui an va fi urmată de o schemă de subvenții diferențiate în primăvară, menită să plafoneze facturile. În același timp, aceasta este menită și să stimuleze pe consumatori să economisească energie.

Citește și Europa fără tutun! Cei născuți din 2010 nu vor mai putea cumpăra țigări

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult