- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Zboruri interne interzise! Locul în care a fost luată decizia anului 2024

26 Feb, 10:50 • Bumbeneci Diana
Zboruri interne interzise! Anunțul zilei pentru călători.
Zboruri interne interzise! Locul în care a fost luată decizia anului 2024

Fără zboruri interne pe rute scurte! O țară importantă din Europa, cunoscută pentru atracțiile sale turistice, a luat o hotărâre îndrăzneață în ceea ce privește transportul aerian intern. Începând de acum, pe distanțele care pot fi parcurse cu trenul în două ore și jumătate, zborurile interne vor fi interzise.

Zboruri interne interzise în Spania

Spania a făcut acest pas în cadrul unei strategii mai ample de reducere a emisiilor de carbon și de încurajare a utilizării transportului feroviar, considerat mai ecologic. Potrivit noilor reguli, zborurile pe care există alternative feroviare care necesită mai puțin de două ore și jumătate vor fi interzise, cu excepția situațiilor în care sunt disponibile conexiuni cu aeroporturi mari care deservesc rute internaționale.

Vezi azi și: Românce dispărute după incendiul din Valencia. Anunțul MAE

zboruri interne
zboruri interne

Această decizie vine după exemple similare din alte țări europene, precum Franța, care a interzis zborurile interne pe distanțe ce pot fi parcurse cu trenul în mai puțin de două ore și jumătate. Astfel de măsuri sunt parte a eforturilor mai ample de combatere a schimbărilor climatice și de promovare a unui transport durabil.

Inițial, propunerea era să interzică zborurile cu alternative feroviare sub patru ore, însă aceasta a fost redusă la două ore și jumătate în urma negocierilor și compromisurilor. Această schimbare are potențialul de a contribui semnificativ la reducerea emisiilor de dioxid de carbon din Spania, conform estimărilor grupurilor de mediu.

În plus, se poartă discuții privind impactul restricționării utilizării avioanelor private și posibilitatea introducerii unei taxe europene pe produsele din sectorul energetic, inclusiv kerosenul. Aceste inițiative reflectă preocuparea tot mai mare a guvernelor și a societății civile în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice și promovarea unor opțiuni de transport mai ecologice și sustenabile.

Poți citi azi și: Concursul anului 2024. Se pun la bătaie premii de 20.000 de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult