- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Lucrarile Congresului PPE au inceput la Palatul Parlamentului

17 Oct, 10:57 • Redactia DailyBusiness
Lucrarile Congresului PPE au inceput, miercuri dimineata, la Parlament, cu discursuri de deschidere ale presedintelui partidului, Wilfried Martens, si liderului grupului PPE, Joseph Daul, precum si de bun-venit ale liderilor PDL Vasile Blaga si Theodor Stolojan si presedintelui UDMR, Kelemen Hunor.
Lucrarile Congresului PPE au inceput la Palatul Parlamentului

„Congresul PPE de la Bucuresti are toate sansele sa [b]ramana in istorie sub numele de Congres al celei de-a doua Unificari Europene[/b]. Pentru noi, Popularii europeni, unificarea deplina a Europei nu e o ambitie goala. Unificarea trebuie sa duca la o Europa mai puternica, mai competitiva si mai buna pentru cetatenii ei. In Europa pe care o pregateste proiectul popular nu vor mai fi posibile si nu vor mai fi admise derapajele bugetare, aventurile economice si neglijarea normelor democratice”, a afirmat Blaga, in discursul sau.

Lucrarile Congresului popularilor europeni continua cu un seminar despre cresterea economica si incluziunea sociala, la care vor participa comisari europeni precum Antonio Tajani – Industrie si Antreprenoriat, Dacian Ciolos – Agricultura si Dezvoltare Rurala, Michel Barnier – Piata Interna si Servicii, Johannes Hahn – Dezvoltare Regionala.

In cea de-a doua parte a zilei sunt programate interventiile cancelarului german Angela Merkel, presedintelui CE Jose Manuel Barroso, dar si a presedintelui Traian Basescu, conform [url= http://www.mediafax.ro/politic/lucrarile-congresului-ppe-au-inceput-la-palatul-parlamentului-are-toate-sansele-sa-ramana-in-istorie-sub-numele-de-congres-al-celei-de-a-doua-unificari-europene-10232671]Mediafax[/url].

De asemenea, vor mai interveni presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, presedintele APCE Jean-Claude Mignon, premierul spaniol Mariano Rajoy, premierul polonez Donald Tusk, dar si premierul moldovean Vlad Filat.

La Congresul PPE vor lua parte miercuri si joi aproximativ 1.200 de delegati din 40 de tari europene.

Conform Agerpres, principalele trei puncte pe agenda
congresului PPE
de la Bucuresti sunt alegerea conducerii partidului
paneuropean, ce are loc conform statutului o data la trei ani, discutarea
platformei program a PPE si aprobarea unui manifest al formatiunii, si conturarea
unui profil al candidatului popularilor europeni pentru presedintia Comisiei
Europene in 2014.

Alegerea presedintelui PPE va avea loc miercuri, in prima
zi a congresului, iar secretarul general al formatiunii si vicepresedintii vor
fi alesi joi.

Presedintele PPE, Wilfried Martens, preciza, saptamana
trecuta, ca platforma partidului este un document de circa 50 de pagini, cu
trei capitole, respectiv reconfirmarea sistemului de valori al popularilor
europeni, noile provocari cu care se confrunta Europa si societatile europene si
viitorul Uniunii Europene.