- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2,7 miliarde de euro ajung în România. Adrian Câciu face anunțul momentului pentru români

15 Dec, 15:30 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Adrian Câciu face un anunț crucial: 2,7 miliarde de euro ajung în România.
2,7 miliarde de euro ajung în România. Adrian Câciu face anunțul momentului pentru români

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a transmis că se va depune cererea de plată cu numărul 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență. Una dintre cele mai mari părți ale proiectului din PNRR are o valoare totală de 2,7 miliarde de euro. De asemenea, prin Repower EU vor mai ajunge 1,4 miliarde de euro în România.

Vin bani din PNRR, anunță Adrian Câciu

„Peste 6,5 miliarde de euro rambursări de fonduri europene a primit România în ultimele șase luni, bani aferenți atât programelor structurale cât și PNRR.

Astăzi depunem Cererea de Plată 3 din #noulPNRR al României, un plan a cărei revizuire nu numai că a fost aprobată de Consiliul Uniunii Europene, dar care înseamnă și o restructurare a jaloanelor și țintelor aferente precum și o rescadențare a cererilor de plată.

Ai mai putea citi: Sunt vizați toți românii care au credite în euro! În 2024 se schimbă totul

Am semnat ieri actul adițional al acordului de finanțare pentru PNRR-ul României care cuprinde și capitolul Repower EU în valoare de 1,4 miliarde euro, document în baza căruia România va primi o noua prefinanțare de peste 288 milioane euro.

Cererea de plata numarul 3 are o valoare neta de 2,7 miliarde euro și cuprinde un numar de 74 de jaloane și ținte.

Adrian Câciu
Adrian Câciu

A fost un efort guvernamental amplu să avem, în aceste 6 luni, și Cererea de Plata nr. 2 evaluată și încasată si PNRR modificat și aprobat prin care primim o finanțare suplimentară de 1,4 miliarde euro și să avem și Cererea de Plată nr. 3 închisă și transmisă Comisiei Europene.

Le mulțumesc colegilor din Guvern pentru efort și implicare și, de asemenea, mulțumesc echipei #MIPE care a sprijinit, zi de zi, negocierile cu Comisia Europeana.

Nimic nu se face daca nu se lucrează în echipă și nimic nu conteaza daca nu e facut pentru România.

Tot ce se face este pentru România și pentru români!”, scrie Adrian Câciu.

Ai mai putea citi azi și: Se dau bani pentru români. Cine poate accesa fondurile europene de 70.000 EURO

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult