- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se dau bani pentru români. Cine poate accesa fondurile europene de 70.000 EURO

13 Dec, 10:54 • Bumbeneci Diana
Se dau fonduri europene pentru tinerii fermieri. Cine mai poate obține finanțarea de 70.000 EURO/fermă.
Se dau bani pentru români. Cine poate accesa fondurile europene de 70.000 EURO

Sunt vești excelente pentru tinerii fermieri care vor să acceseze fonduri europene. Aceștia mai au la dispoziție aproximativ o lună și jumătate pentru a depune proiectele pentru finanțarea de 70.000 de euro, pusă la dispoziție prin intervenția DR-30.

Cine poate accesa fondurile europene de 70.000 EURO

Conform informațiilor furnizate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru aceste fonduri se va închide în 31 ianuarie 2024. De altfel, potrivit instituției, trebuie anunțat faptul că banii pentru zona montană s-au terminat în prezent, astfel că doar tinerii fermieri din celelalte zone, exceptând zona montană, mai pot depune proiecte.

La ora actuală, pragul de calitate pentru proiecte este de 60 de puncte, însă acesta va fi coborât după data de 2 ianuarie. În acest sens, conform ultimei decizii și fermierii care nu îndeplinesc acest punctaj vor putea depune cererile după această dată.

Ai mai putea citi: Jobul de coordonator de curieri a cucerit românii. Cum să câștigi simplu 1000 de euro pe lună

fonduri euro
fonduri euro

„Dacă mergem pe logica depunerilor până la această dată, s-ar putea să mai fie șanse de finanțare și în următoarea sesiune, pentru că până acum avem doar 166 de proiecte depuse la nivel național pe DR-30. Merită să aștepte fermierii și să vedem dacă vor mai rămâne ceva bani după data de 2 ianuarie. Dacă lucrurile rămân așa, cu siguranță rămân bănuți și pentru sesiunea din ianuarie”, a precizat consultantul Ion Păunel în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Până în acest moment, cererile depuse însumează o valoare de 11,62 milioane de euro, mult sub plafonul de depunere, în valoare de 263 de milioane de euro.

Este important de precizat faptul că tinerii fermieri care activează în sectorul legumicol sunt avantajați în această sesiune, însă și fermierii din alte sectoare pot depune cereri.

Te-ar mai putea interesa și: Primă de 17.000 de euro fiecărui angajat. O renumită companie aduce mari venituri în pragul sărbătorilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult