- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românul care i-a lăsat pe toți fără cuvinte! El cultivă bananieri chiar în spatele casei și muncește de dimineață până seara

22 Jul, 14:29 • Lupu Alexandra
Nea Nelu este românul care a reușit să lase mulți oameni fără cuvinte. El cultivă bananieri chiar în spatele casei și vrea să dea lovitura cu sera tropicală.
Românul care i-a lăsat pe toți fără cuvinte! El cultivă bananieri chiar în spatele casei și muncește de dimineață până seara

Nea Nelu muncește de dimineață până seara și are o pasiune pentru fructele exotice. El vrea să dea lovitura cu o seră tropicală, motiv pentru care, românul cultivă bananieri chiar în spatele casei lui, informează cancan.ro.

Românul care cultivă bananieri în spatele casei

Bărbatul din Alba Iulia i-a lăsat pe toți fără cuvinte. S-a apucat să cultive bananieri chiar în spatele casei lui. Nea Nelu și-a construit o seră unde are de toate: bananieri, portocali, lămâi, smochini, toți cu roade pe crengi.

Fructele delicioase din „grădina tropicală” a bărbatului sunt deja la a treia recoltă. Bananierii continuă să facă fructe multe și bio pe ciorchinii uriași. Plantele au fost cumpărate acum doi ani de către român, dintr-o florărie din Cluj-Napoca. Bărbatul nu este specialist în botanică. El este pur și simplu un român care iubește să-și îngrijească grădina și să se ocupe de ea. Nelu le oferă plantelor lui toate lucrurile de care au nevoie: apă, căldură și multă iubire. Pasiunea lui i-a lăsat pe mulți fără cuvinte. Orașul în care locuiește Nelu este surprins de „sera minune”, unde românul crește banane, portocale, lămâi și multe altele.

Citește și despre: Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România

Ținând cont că bananele nu sunt în țara lor de baștină, foarte puține persoane au crezut în Nelu și în faptul că fructele lui vor coace. Acum, foarte mulți români sunt interesați să cumpere de la el sau măcar să-i viziteze grădina. Bananierii sunt printre cei mai cultivați în serele românilor. Temperaturile ridicate din ultimii ani au dezvoltat încet, dar sigur, piața de plante exotice la noi în țară. Un număr mare de producători horticultori au scos la vânzare bananieri. Prețul unui variază între 50-5.000 de lei, în funcție de mărimi.

„Vând bananier de 3 metri în vas mare, adus din străinătate, crescut de mine timp de 3 ani, coroana deosebit de frumoasă, frunzele au un metru, urmează să dea rod”, se arată în anunțul unui clujean, care cerea 1.000 de euro pe un bananier, relatează Digi24.

Bananieri
Bananieri

Românii sunt suficient de inventivi, atunci când vine vorba despre ideile care le-ar putea genera venituri simplu și rapid. Horia Georgescu este bărbatul care nu a stat prea mult pe gânduri și a deschis o ghețărie. El a înființat singura fabrică de gheață din județul Prahova. Românul se bucură de un succes remarcabil. Primește comenzi din întreaga țară, iar camioanele pleacă în fiecare zi, distribuind gheața în fiecare colț al României.

Perioada caniculară este foarte propice pentru noi. Numai ieri și astăzi au plecat trei tiruri. (…) lucrăm la foc continuu pentru a reuși sa ducem la bun plan toată productia și cererea.”spune Florentina Jingulescu, responsabil vâznări.

O pungă de gheață de 2,5 kilograme este vândută la prețul de 5 lei. În tot acest timp, la rafturile magazinelor sau benzinăriilor prețul poate ajunge să se dubleze sau chiar să se tripleze.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Afacerea care i-a transformat viața unui român! Ideea banală prin care a profitat de caniculă ca să facă tone de bani