- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

400.000 de euro fonduri europene pentru români. Condițiile pentru a primi finanțarea

17 Apr, 11:10 • Bumbeneci Diana
MADR anunță o nouă linie de finanțare. Românii pot primi fonduri europene în sumă de 400.000 de euro.
400.000 de euro fonduri europene pentru români. Condițiile pentru a primi finanțarea

Vești excelente pentru românii interesați de fonduri europene. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) este gata să lanseze o nouă măsură de finanțare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-și cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă, informează secretarul de stat Sorin Moise.

400.000 de euro fonduri europene pentru români

Potrivit oficialului MADR, linia de finanțare urmează să fie lansată la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

”Așa cum am anunțat, până la sfârșitul acestei luni au începutul lunii mai, vom deschide sesiunea pentru fosta măsură 4.1, tocmai pentru a putea achiziționa utilaje. Am discutat cu cei ce la Comisia Europeană să ne dea posibilitatea ca, din economiile făcute în exercițiul financiar anterior, să facem o alocare și să mai ducem niște bani pentru achiziția de utilaje.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

Fonduri europene
Fonduri europene

Alocarea pe această măsură va fi de 250 de milioane de euro. 50 de milioane vor merge către sectorul sfeclei de zahăr, pentru a-și achiziționa utilaje cei care lucrează în acest sector. Diferența de 200 de milioane de euro va merge către sectorul vegetal, nu mai mult de 400.000 de euro/beneficiar, cu 70% aportul Uniunii Europene și 30% aportul fermierilor.

Prioritizate vor fi fermele mici și medii, vor fi cele care nu au beneficiat de fonduri europene în exercițiul financiar anterior, cele care fac investiții în utilaje prietenoase cu mediul, adică lucrări de tipul no till, minimum till sau strip till”, a precizat Sorin Moise pentru AGRO TV.

Ai mai putea citi și: Se întâmplă cu stagiul de cotizare în 2024. Anunțul CNPP

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult