- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

500 de locuri de parcare noi, complet gratuite! Vești excelente pentru acești șoferi! 

17 Apr, 23:28 • Fundeanu Madalina
Bucureștiul are 500 de locuri de parcare noi! Aici, șoferii își pot parca gratuit mașinile!
500 de locuri de parcare noi, complet gratuite! Vești excelente pentru acești șoferi! 

Primăria Sectorului 3 pune la dispoziția cetățenilor o nouă parcare de tip park&ride cu 500 de locuri, situată în apropierea stației de metrou Pantelimon. Aici, șoferii își pot parca în mod gratuit autoturismele, conform Capital.ro.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, 17 aprilie, de către Primăria Sectorului 3, parcarea este dedicată locuitorilor din partea de est a Capitalei care vor să evite blocajele de pe șosea. Aceștia au posibilitatea acum să își parcheze mașinile în parcare și să utilizeze metroul de la stația Pantelimon.

„Prin conceptul park&ride împrumutat din marile oraşe europene am creat o facilitate pentru cei care fac naveta în Capitală sau locuiesc în zonele rezidenţiale. În acest fel răspundem nevoii cetăţenilor care îşi lăsau maşinile în apropierea staţiei de metrou şi îşi continuau drumul cu mijloacele de transport în comun”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Bucureștiul, un oraș neprietenos

Un studiu realizat recent demonstrează că orașele Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt printre cele mai prietenoase orașe din România în ceea ce privește găsirea de locuri de parcare. La polul opus, Bucureștiul, Cluj-Napoca și Constanța se numără printre orașele în care rezidenții se confruntă cu cele mai mari dificultăți în găsirea unui loc de parcare.

Studiul realizat de Storia a evaluat percepția locuitorilor asupra accesibilității parcărilor în zonele în care locuiesc. Cu cât scorul este mai aproape de 100, cu atât este mai ușor să găsești un loc de parcare.

Citește și: BCR introduce o nouă funcție! Cum poți accesa bani europeni 100% online

locuri de parcare
locuri de parcare

Zonele din București în care locuitorii găsesc cu ușurință locuri de parcare sunt: Chitila (61,6 puncte), 23 August (61,4) și Străulești (56,3), urmate de 1 Decembrie 1918 (56,2) și Văcărești (55,4).

Pe de altă parte, printre cartierele în care locuitorii găsesc mai greu locuri de parcare se numără Obor (22,4 puncte), Tei (21) și Romană (20,4). Cele două cartiere în care locuitorilor din Capitală le este cel mai dificil să parcheze sunt Iancului (19,3) și Calea Victoriei (14,7).

Orașele în care românii pot găsi mai ușor locuri de parcare

Orașul Alexandria este primul în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 57,8 puncte, urmat de Râmnicu Vâlcea (57,7 puncte) și Drobeta-Turnu Severin (55,9).

Cu scoruri apropiate sunt în top și orașele Botoșani (55,5), Arad (55,5), Satu Mare (55,2), Giurgiu (55,2), Călărași (54,8), Bistrița-Năsăud (54,4) și Vaslui (54,2) – acestea fiind cele 10 orașe care au obținut cele mai mari scoruri din top până în luna martie 2024, conform părerilor obținute de la persoanele care locuiesc în aceste orașe.

În schimb, Bucureștiul este orașul în care rezidenții întâmpină cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare, obținând un punctaj de 39,1.

Capitala este urmată în top de orașe mari precum Cluj-Napoca (39,9), Constanța (41,8) și Iași (43). Alte orașe în care locuitorii consideră că găsesc cu dificultate locuri de parcare sunt: Ploiești (45), Zalău (45,2), Tulcea (45,4), Galați (45,9), Târgu Mureș (45,9) și Sfântu Gheorghe (46,1).

Vezi și: Se dă startul lucrărilor pe lotul 2 de pe Autostrada Sibiu-Pitești. Organizarea de șantier pentru construirea viaductului de la Boița a început