- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

75 de milioane de euro schemă de ajutor de stat pentru români. Cine sunt persoanele eligibile

17 Jun, 15:11 • Bumbeneci Diana
Românii pot beneficia acum de o nouă schemă de ajutor financiar. Sunt 75 de milioane de euro în joc.
75 de milioane de euro schemă de ajutor de stat pentru români. Cine sunt persoanele eligibile

O nouă schemă de ajutor de stat, care oferă peste 75 de milioane de euro beneficiarilor, va fi disponibilă începând de luni, conform unui comunicat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

75 de milioane de euro schemă de ajutor de stat pentru români

Aceasta se referă la schema de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, legată de Intervenția DR-07 – „Silvo-mediu și climă” din PS PAC 2023-2027, prin care beneficiarii vor trebui să își asume angajamente voluntare pentru a contribui la atingerea obiectivelor specifice ale Uniunii Europene de:

– Atenuare a schimbărilor climatice și la adaptarea la acestea, inclusiv prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și prin îmbunătățirea sechestrării carbonului,

– Promovarea dezvoltării sustenabile și a gestionării eficiente a resurselor naturale, cum ar fi apa, solul și aerul,

– Stoparea și inversarea pierderii biodiversității, la îmbunătățirea serviciilor ecosistemice și la conservarea habitatelor și a peisajelor.

Schema de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” beneficiază de o alocare financiară de 75.850.112 euro, iar cererile de finanțare pot fi depuse între 17 iunie 2024, ora 9:00, și 13 septembrie 2024, ora 14:30.

Schemă de ajutor DR 07 APIA
Schemă de ajutor DR 07 APIA

Citește și: Schimbare completă pentru românii care au credite Prima Casă/Noua Casă. Ministerul Finanțelor dă vestea cea mare

După ce dosarul tehnic este aprobat de Garda Forestieră, solicitanții pot depune cererile de finanțare la Centrele Județene APIA, împreună cu documentele specificate în Ghidul solicitantului. Informațiile de contact ale Centrelor Județene pot fi găsite în Capitolul 3 al Ghidului solicitantului și pe site-ul APIA, la secțiunea „Centre Județene APIA”.

Solicitanții trebuie să îndeplinească cerințele prevăzute în schema de ajutor de stat, detaliate în Ghidul Solicitantului, care va fi disponibil pe site-ul APIA la adresa: APIA Silvo-mediu și climă.

Selecția cererilor de finanțare se va face conform Regulamentului de organizare și funcționare al procesului de selecție și al procesului de verificare a contestațiilor, aprobat prin Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 202/2024, publicat pe site-ul APIA.

Rezultatele selecției vor fi comunicate beneficiarilor prin notificări trimise de Centrele Județene APIA, după publicarea Raportului de selecție aprobat de directorul general al DGDR – AM PS pe site-ul APIA.

Vezi și: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult