- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

8 noi subvenții pentru români. APIA oferă mai multe șanse de finanțare în 2024

29 Dec, 13:40 • Bumbeneci Diana
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură oferă mai multe subvenții pentru români. Din 2024 pot fi accesate numeroase fonduri.
8 noi subvenții pentru români. APIA oferă mai multe șanse de finanțare în 2024

Sunt vești excelente pentru români: subvenții noi la APIA în 2024! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va achita fermierilor opt noi scheme de plată anunțate de către ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

8 noi subvenții pentru români

O parte din noile subvenții din 2024 vor fi achitate din fonduri europene și au fost incluse în Planul Strategic (PS), iar altele vor reprezenta ajutoare de stat achitate în baza Cadrului de criză Ucraina.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

subvenții APIA
subvenții APIA

Este vorba despre:

Subvenția nouă la APIA de 100 de euro la hectar
Subvenția nouă la APIA pentru porumb siloz – 230 euro/ha
Subvenția nouă la APIA pentru pășunat – 100 euro/ha
Subvenția nouă la APIA pentru vaca de carne – 100 euro/bovină
Subvenția nouă la APIA pentru bivolițe – 100 euro/bivoliță
Subvenția nouă la APIA pentru păsări – 100 euro/UVM
Subvenția nouă la APIA pentru porci – 100 euro/UVM
Subvenția nouă la APIA pentru albine – 23 lei/familia de albine
Fermierii vor putea solicita la APIA noi subvenții. Unele dintre acestea au fost introduse la modificări ale PS, altele au proiecte de acte normative puse în dezbatere publică, iar la altele se va elabora cadrul legislativ la începutul anului.

Ministrul Florin Barbu are vești bune pentru fermieri

„În perioada următoare lansăm 15 centre de colectare legume și fructe în toată țara. Programul Investalim, vom lansa în două săptămâni acest program cu alocare de 600 milioane de euro, pentru că ne dorim foarte mult ca materia primă realizată de către fermierii români să se proceseze în România, această materie să nu mai plece la export și să se întoarcă produs finit.Am obținut din fondul de modernizare o alocare de 500 milioane de euro pentru fermierii români și procesatorii români, practic independență energetică în ferme și-n unitățile de procesare, pentru că dorim să scădem costurile cu energia pentru fermierii și procesatorii români,”

a spus ministrul agriculturii, la Buzău.

Poți citi: Majorare a pensiei și cu 900 de lei. Simona Bucura Oprescu a prezentat cazul în care se face marea schimbare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult