Știri interne

A fost semnat oficial ordinul privind structura anului școlar! Ligia Deca schimbă complet vacanța elevilor

10 Mar, 13:17 • Bumbeneci Diana
Vacanța elevilor va fi diferită în 2024. Ligia Deca a semnat oficial noua structură a anului școlar.
A fost semnat oficial ordinul privind structura anului școlar! Ligia Deca schimbă complet vacanța elevilor

O nouă decizie pentru elevii din România. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024, care prevede că vacanţa de primăvară din anul 2024 va include perioada Sărbătorilor Pascale.

A fost semnat oficial ordinul privind structura anului școlar

Decizia vine după ce inițial Deca anunțase că vacanța de Paște va fi separată. Decizia ei a fost amplu criticată de mai mulți lideri PSD, care se pare că au avut câștig de cauză! Astăzi a fost confirmată oficial structura anului școlar.

Vezi și: VIDEO. Decizie oficială a Ministerului Educației! Anumiți profesori pierd dreptul de predare la clasă! Ligia Deca: „Există sancțiuni în lege. Ne dorim să întărim responsabilitatea și capacitatea”

Ligia Deca, despre vacanța elevilor
Ligia Deca, despre vacanța elevilor

„Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”, informează Ministerul Educaţiei, pe pagina de Facebook.

Ordinul mai stabilește oficial că anul şcolar va avea o durată a cursurilor de 36 de săptămâni.  În acest sens, anul şcolar 2023-2024 va începe pe 11 septembrie şi se va încheia 21 iunie 2024.

Săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, este cuprinsă în perioada 12 februarie – 3 martie 2024. Programul naţional „Şcoala altfel” şi a Programul „Săptămâna Verde” se va desfăşura în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024. Cele două programe se vor desfăşura în intervale de cursuri diferite.

„Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educaţiei, după publicarea în Monitorul Oficial”, afirmă sursa citată.

Ai mai putea citi: Ligia Deca anunță o nouă schimbare majoră în sistemul de învățământ! „După adoptarea legilor educației, vom reface programele”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult