- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început etapa de proiectare a pasajului de la Snagov pe DN 1 București-Brașov. Ionel Scrioșteanu a făcut anunțul

18 Apr, 20:57 • Fundeanu Madalina
Vești noi privind lucrările la pasajul de la Snagov pe DN 1 București-Brașov. A început etapa de proiectare.
A început etapa de proiectare a pasajului de la Snagov pe DN 1 București-Brașov. Ionel Scrioșteanu a făcut anunțul

Etapa de proiectare a pasajului rutier de la Snagov pe DN 1 București-Brașov a început. Durata contractului este de 4 luni, după cum a anunțat joi, 18 aprilie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Proiectantul TQM Management ia în calcul atât varianta unui pasaj suprateran, cât și a celui subteran, potrivit informațiilor transmise de Economedia.

Vești noi privind lucrările la pasajul de la Snagov pe DN 1 București-Brașov. A început etapa de proiectare

Pe data de 4 martie 2024, CNAIR a semnat contractele pentru proiectarea preliminară (studiu de fezabilitate) a pasajelor de la Snagov, Băicoi și Florești, în Ilfov și Prahova. Proiectantul a fost desemnat încă din luna august a anului trecut. Pe DN 1 la Păulești și la Florești în zona de Nord a municipiului Ploiești, CNAIR a amenajat sensuri giratorii provizorii din balize.

Ai mai putea fi interesat și de: Începe construirea pasajului suprateran de la Baia Mare-Italsofa. Finanțare de 18 milioane de lei, bani din PNRR

pasajul de la Snagov
pasajul de la Snagov – etapa de proiectare

„Start proiectare pasaj rutier pe DN 1, în Snagov

…Acest pasaj rutier, pentru care am început prima fază de proiectare, este studiat, de către proiectantul contractat, în două variante: suprateran sau subteran.

Scopul acestui obiectiv de investiții constă în creșterea siguranței circulației rutiere, reducerea numărului de accidente, dar și la fluidizarea traficului pe DN1 București – Ploiești.

Sursa de finanțare a acestui pasaj rutier este asigurată de Banca Europeană de Investiții BEI, iar proiectantul, TQM Management, va finaliza această etapă de proiectare în următoarele 4 luni, urmând apoi avizarea și aprobarea indicatorilor tehnico-economici, iar, ulterior, începerea licitației pentru execuția lucrărilor. Estimez că maximum în februarie – martie anul viitor, vor putea începe lucrările.”, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Finanțarea este asigurată în proporție de 50 %, iar durata contractelor este de 8 luni, primele 6 fiind destinate pentru studiul de fezabilitate și 2 luni pentru Proiectul pentru Autorizația de Construire. Pasajele sunt finanțate din fonduri de la Banca Europeană pentru Inveștiții (BEI), însă CNAIR are în plan proiecte pentru pasaje și cu bani obținuți din PNRR.

Vezi mai multe știri despre: Pasajul de la Păulești – Blejoi, primul sens giratoriu suspendat din România, va fi extins la 3 benzi. Valoarea contractului este de 1,9 milioane lei