- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început greva de avertisment la Ministerul Muncii! „Clasa politică ignoră în continuare realitatea expusă de noi”

22 Nov, 09:10 • Fundeanu Madalina
Este grevă la Ministerul Muncii! 8.000 de angajați sunt nemulțumiți de salariile primite, comparativ cu munca depusă.
A început greva de avertisment la Ministerul Muncii! „Clasa politică ignoră în continuare realitatea expusă de noi”

Ministerul Muncii se află, în acest moment, în grevă. 8.000 de angajați se declară nemulțumiți de salariile lor. Ei susțin că sunt plătiți prea puțin comparativ cu munca grea pe care o depun, conform celor transmise de Digi24.

Ministerul Muncii este în grevă!

Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii declanşează greva de avertisment, miercuri, în intervalul orar 8:00 -10:00, în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă şi salariile pe care le consideră inechitabile, potrivit unui comunicat.

„În data de 22 noiembrie 2023, în intervalul orar 8:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii vor declanşa greva de avertisment în semn de protest faţă de condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi faţă de neplata orelor suplimentare. Această acţiune este parte a eforturilor noastre de a evidenţia problemele majore cu care ne confruntăm”, este relatat într-un comunicat al Federaţiei remis duminică seara.

Te-ar mai putea interesa și: Grevă în instituțiile Ministerului Muncii! Sindicatele anunță că ar putea declanșa greva generală pe 27 noiembrie

Grevă Ministerul Muncii
Grevă Ministerul Muncii

Sindicaliştii au emis avertismente conform cărora, în absenţa soluţiilor imediate, vor declanşa greva generală în data de 27 noiembrie 2023.

„În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală – grevă”, se menţionează în document.

Conform sursei citate, „motivaţia din spatele acestei greve de avertisment” este susţinută de: condiţii de muncă neoptimizate, deficit de personal, salarii inechitabile, neplata orelor suplimentare, Instabilitatea locurilor de muncă, aplicaţii informatice neoptimizate, neactualizarea statutului inspector de muncă/inspector social.

„Membrii noştri au considerat că este necesar să recurgem la această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra problemelor comunicate în nenumărate rânduri clasei politice şi rămase nerezolvate, clasă politică ce a ignorat şi ignoră în continuare realitatea expusă de noi”, se mai precizează în comunicat.

Citește mai multe știri: Alexandru Rafila ia măsuri în ceea ce privește criza medicilor, pentru a nu rămâne fără aceștia. Punctajul de admitere la rezidențiat nu mai crește