- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început licitația pentru centurile de pe Valea Prahovei. Când vom scăpa de traficul etern de pe DN1

23 Jan, 23:59 • Polojan Tudor
Cu o lungime de 3 kilometri, semitunel de 200 de metri, 6 poduri peste Râul Prahova, două benzi de circulație dar și 3 sensuri giratorii, proiectul centurii orașului Azuga a fost scos la circulație. Traficul pe această porțiune de drum va fi mult mai lejer.
A început licitația pentru centurile de pe Valea Prahovei. Când vom scăpa de traficul etern de pe DN1

Peste 838 de milioane de lei costă proiectul scos la licitație de către Consiliul Județean Prahova. Centura Azuga-Bușteni are menirea de a descongestiona traficul infernal de pe Valea Prahovei, scrie profit.ro.

Ministerul Transporturilor se va asigura de finanțarea proiectului, spune Consiliul Județean, totul prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) apelând la fonduri europene din Programul Operațional de Transport 2021-2027.

„Construcția centurilor orașelor Azuga și Bușteni înseamnă mai puțin timp petrecut în trafic pe Valea Prahovei și o gură de oxigen pentru dezvoltarea județului nostru, respectiv a orașelor Azuga și Bușteni. Așteptăm finalizarea licitației și pentru centura Comarnic. Sunt sigur că, odată construite, toate aceste investiții vor aduce mari beneficii prahovenilor și celor care călătoresc pe Valea Prahovei” a declarat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Drumul va fi format din 2 benzi, iar startul va fi de la intersecția cu locul de trecere al A3 între Sinaia și Poiana Țapului și terminându-se în Azuga, la intrarea în DN1.
Printre lucrările care vor fi făcute, se anumeră săparea unui semitunel, construirea a 11 poduri, două pasaje subterane și două supraterane. Se vor consolida, de asemenea versanții traversați de centură. Ofertele de licitație pot fi depuse până la data de 23 februarie 2023, spune șeful CJ.

Mai citește și: Se anunţă proteste în România. Legea Salarizării scoate sindicaliştii în stradă

Trafic pe Valea Prahovei/ sursa foto: romania-actualitati.ro
Trafic pe Valea Prahovei/ sursa foto: romania-actualitati.ro

Licitația centurii orașului Bușteni, deschisă și ea. Traficul va fi mai lejer

Cu o lungime de aproape 7 km și două benzi de circulație, centura orașului Bușteni va ajuta și ea la descongestionarea traficului din cea mai vizitată zonă a României. Și pentru aceasta, termenul de depunere al ofertelor este 23 februarie, anul acesta. 5 poduri vor fi construite peste Răul Prahova pentru această porțiune de drum, un pasaj subteran peste același râu și unul lângă Castelul Cantacuzino. De asemenea, centura va avea 4 sensuri giratorii care vor face legătura cu Drumul  Național 1 (DN1) , cu A3 dar și cu străzile rutiere ale orașului.

Mai citește și: Ministrul Cercetării ar putea deveni Ministrul Finanțelor. Ce spune Sebastian Burduja despre posibila preluare a Ministerului Finanțelor în mai 2023

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult