- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Ministrul Cercetării ar putea deveni Ministrul Finanțelor. Ce spune Sebastian Burduja despre posibila preluare a Ministerului Finanțelor în mai 2023

23 Jan, 21:02 • Polojan Tudor
Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, a vorbit luni despre posibila preluare a Ministerului Finanțelor într-un interviu acordat pentru digi24.ro. Rotativa guvernamentală ar putea aduce mari schimbări atât la Finanțe cât și în alte ministere.
Ministrul Cercetării ar putea deveni Ministrul Finanțelor. Ce spune Sebastian Burduja despre posibila preluare a Ministerului Finanțelor în mai 2023

Sebastian Burduja a spus că în acest moment este focusat pe proiectele începute la ministerul Cercetării, scrie știripesurse.ro, conform Digi24. Întrebat dacă va prelua portofoliul de la Finanțe, acesta a oferit un răspuns ferm și la obiect:

„Întotdeauna voi face ceea ce Partidul Național Liberal și ceea ce guvernul în sine consideră că este mai bine și voi răspunde prezent la orice apel unde cred că pot să-mi ofer concursul”, a spus liberalul.

Înainte de a prelua Ministerul Cercetării, Sebastian Burduja a fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe.

Te-ar mai putea interesa: Dacia Spring, mașina preferată de românii care vor să devină taximetriști

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja/ sursa foto: digi24.ro
Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja/ sursa foto: digi24.ro

Vom avea cel mai avansat sistem de identificare, spune Sebastian Burduja

Ministrul a declarat în același interviu că începând cu luna mai a acestui an, România va avea cel mai avansat sistem de identificare digitală a cetățenilor. Toate platformele statului român care lucrează cu servicii digitale vor putea folosi identificarea digitală.

Totodată, Burduja a subliniat și eliminarea dosarului cu șină la care se lucrează de aproximativ un an și jumătate sau accesul online la cazierul judiciar. Nu vom mai fi nevoiți să îndurăm cozile de la ghișee și frigul sau înghesuiala din clădirile statului.

Bursele de cercetare au fost și ele pe lista subiectelor ministrului. Acesta a declarat că România are 1,2 milioane de euro buget pentru proiectul care vrea să aducă mințile luminate înapoi în țară. Proiectul vrea să se deruleze pe o perioadă de 3 ani.

Poșta Română este și ea pe lista de reforme a ministrului. Conform ministrului, pe Calea Dorobanți se găsește un Oficiu al Poștei Română digitalizat în întregime. Poșta Română a cumpărat 7.000 de tablete smart care vor merge către poștași. Aceștia au datoria de a învăța cetățenii cum să folosească platformele statului și șă îi informeze cu privire la digitalizarea serviciilor.

Sebastian Burduja a încheiat dând asigurări că va face tot ce îi stă în putință și cunoaștere, indiferent de ministerul la care va merge după rotația din luna mai. Ministrul se lasă la mâna partidului și a Guvernului, răspunzând afirmativ la fiecare chemare pe care cetățenii o vor avea.

Mai citește și: Un clujean a fost somat de ANAF pentru o datorie de 3 lei: „Mă costă mai mult transferul bancar!”

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult