- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început recalcularea pensiilor! Ministrul Muncii vine cu vești pentru 4,8 milioane de români

26 Mar, 15:34 • Fundeanu Madalina
Recalcularea pensiilor a început! Anunțul făcut de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
A început recalcularea pensiilor! Ministrul Muncii vine cu vești pentru 4,8 milioane de români

A început recalcularea pensiilor pentru milioane de români, după cum a anunţat marți, 26 martie, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, conform Antena 3 CNN.

Recalcularea pensiilor a început!

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că milioane de pensionari din ţara noastră vor avea veniturile majorate din septembrie.

„Uitați-vă că primele 10 pensii în România sunt contributive.

Uitați-vă că avem pensii la nivel foarte ridicat, datorită unor venituri ridicate pe care acei pensionari le-au avut.

Există în România companii care plătesc salarii semnificative și, sigur, contribuții care vor duce ulterior la beneficii semnificative pentru cei care au fost angajați pe acele salarii”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, marţi, la conferinţa „Human Revolution. Resursele Umane – Parteneri în Construirea Viitorului”, organizată de Antena 3 CNN, în cadrul proiectului RO 3.0.

Un număr de 4.765.843 de pensionari era înregistrat la finele lunii noiembrie 2023 în România, conform datelor centralizate de CNPP.

Ai mai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, anunț despre medicamentele compensate. Antibiotice Iași ar putea produce tratamente inovative în curând

pensii
pensii

A fost semnat contractul privind realizarea softului necesar recalculării

Daniel Baciu a anunțat că s-a semnat contractul pentru realizarea softului necesar recalculării pensiilor, conform prevederilor Legii 360/2023. Recalcularea va începe la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, iar de la 1 septembrie se vor aplica majorările, potrivit știripesurse.ro.

„Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public.

Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată.

Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă!

Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, a anunțat Daniel Baciu.

Odată cu noua lege, se iau un calcul toate veniturile pentru care s-au plătit contribuții de asigurări sociale și, de asemenea, se obțin puncte de stabilitate pentru perioadele ce depășesc 25 de ani. Mai mult de atât, există și punctele acordate datorită studiilor făcute.

Vezi mai multe știri: Marcel Ciolacu: Vrem să impulsionăm angajările în spitalele mari, am deblocat posturile din Sănătate. Marţi, 3 caravane medicale au plecat spre comunitățile rurale vulnerabile