- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

A început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie 2023! Președintele Casei de Pensii anunță ce bani vor primi românii

20 Jan, 14:30 • Bumbeneci Diana
Casa Națională de Pensii anunță demararea procesului de tipărire a taloanelor de pensie pentru luna februarie 2023. Ce bani vor primi seniorii, în a doua lună a anului.
A început tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie 2023! Președintele Casei de Pensii anunță ce bani vor primi românii

Taloanele de pensie pentru luna februarie au început să fie deja tipărite. Președintele Casei Naționale de Pensii Publice anunță ce bani vor ajunge la seniori, în a doua lună din 2023.

Tipărirea taloanelor pentru februarie a fost aprobată de Curtea Constituțională

Executivul condus de Nicolae Ciucă ia în calcul să returneze toți banii odată celor care au pensii de peste 4000 de lei și au fost taxați ilegal. Acest lucru a fost confirmat de Curtea Constituțională a României. Pentru a evita posibilele despăgubiri obținute în instanță, Executivul vrea să dea banii aferenți unui an întreg.

În acest context, preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunţat că s-a demarat tipărirea taloanelor de pensie pentru luna februarie potrivit deciziei Curții Constituționale.

„Vești bune pentru pensionari!! Am început să tipărim taloanele de pensie pentru luna februarie a.c. prin care punem în aplicare prevederile deciziei Curții Constituționale nr.650/28.12.2022.

Începând din luna februarie a.c. nu se mai reține contribuția de asigurări de sănătate pentru nici o pensie, această contribuție fiind restituită pentru perioada 28 dec 2022 – 31 ian 2023″, a transmis preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu pe Facebook.

Ai mai putea citi și: România, față în față cu o scădere a inflației!? Ministrul Finanțelor anunță ce se va întâmpla cu prețurile

Câți bani ar putea să primească pensionarii taxați pe nedrept de stat? Ei bine:

  • pensie 4.500 de lei, CASS 50 de lei/lună, 600 de lei/an
  • pensie 5.000 de lei, CASS 100 de lei/lună, 1200 de lei/an
  • pensie 6.000 de lei, CASS 200 de lei/lună, 2.400 de lei/an
  • pensie 20.000 de lei, CASS 1.600 de lei/lună, 19.200 de lei/an

„Pentru că decizia Curții Constituționale intră în vigoare de la data publicării motivării în Monitorul Oficial, care a fost în 28 decembrie 2022, pentru luna februarie, pentru 201.000 de seniori ai României, vom da înapoi sumele reținute pentru patru zile din decembrie și pentru luna ianuarie.

Odată cu primirea pensiei, începând cu 1 februarie, vor primi pensia aferentă lunii februarie plus aceste sume de bani. Repet, 201.000 de persoane, cu un impact de 30 de milioane de lei, bani care vor fi plătiți în luna februarie.

Suntem deja în discuție în Guvern pentru un act normativ pe care îl vom da în luna februarie, când vom putea da ordonanță de urgență, când va începe sesiunea parlamentară, și în acel act normativ se va cuprinde și modalitatea de plată a banilor pentru diferențele din ianuarie 2022- decembrie 2022”, a explicat ministrul Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Ai mai putea citi și: Românii cu credite la bancă își pierd speranța! ROBOR crește din nou

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult