- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România, față în față cu o scădere a inflației!? Ministrul Finanțelor anunță ce se va întâmpla cu prețurile

18 Jan, 21:55 • Bumbeneci Diana
Ministrul Finanțelor le dă speranță românilor! Prețurile ar putea scădea, însă abia începând cu luna martie.
România, față în față cu o scădere a inflației!? Ministrul Finanțelor anunță ce se va întâmpla cu prețurile

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a transmis în cursul zilei de azi că începând cu luna martie o să fie o scădere mai vizibilă a inflației. Acesta se așteaptă la o reducere graduală, menționând că Executivul și-a propus ca până la finalul anului 2023 inflația să aibă o singură cifră, anunță Agerpres.

Prețurile din România ar putea scădea începând cu luna martie

Vezi și știrea: Adrian Câciu le promite românilor că vor avea salarii mai mari! „. Sunt în intențiile noului program de guvernare”

„Inflaţia creşte mai repede decât scade şi e bine să fii atent atunci când începe să crească sau să intervii mai rapid pentru că, atunci când scade, temperarea ei este una care e de mai lungă durată. Măsuri am luat şi cea mai importantă măsură este aceasta cu reglementarea preţurilor la energie pe o perioadă de doi ani. Acest lucru va permite să nu se mai transmită în preţurile bunurilor şi serviciilor componenta de utilităţi sau de preţuri administrate”, a spus ministrul Finanţelor la Parlament, întrebat în legătură cu măsurile Guvernului pentru reducerea inflaţiei, conform sursei citate.

Ministrul a mai explicat că Guvernul ține foarte mult cont, în aceste momente, de grijile pentru acțiunile de comercializare a combustibilului, dar și de acțiunile din sectorul alimentar, deoarece este nevoie de reducerea dependenței de importuri.

„Pe de altă parte, trebuie să avem grijă şi în partea de combustibil şi în zona de producţie alimentară, pentru că trebuie să reducem dependenţa de importuri”, a completat oficialul.

Inflație România
Inflație România

Acesta a transmis că din luna martie se va putea observa o scădere mai vizibilă a inflaţiei. Până atunci, șansele ca inflația să scadă sunt totuși destul de mici.

Din perspectiva inflaţiei, eu cred că începând cu luna martie o să avem o scădere mai vizibilă a inflaţiei, o reducere graduală. Am văzut că BNR este optimistă în perspectiva abordării inflaţiei cu o singură cifră, respectiv trimestrul trei. Ceea ce ne-am propus ca Guvern este ca, până la finalul anului 2023, inflaţia să aibă o singură cifră. Trebuie să acţionăm permanent.

Adică, nu poţi să spui că ceea ce ai făcut este suficient. Trebuie să acţionezi în totală adaptare, pentru că, de exemplu, în februarie vedem care este efectul embargoului asupra petrolului rusesc, să vedem dacă avem un şoc în ceea ce priveşte preţurile de ofertă din zona de livrare cu amănuntul a combustibilului. Vom lua atunci o decizie dacă sunt elemente de intervenţie. Ăsta este cel mai mare duşman cu care ne luptăm ca Guvern, şi anume inflaţia. Acest lucru nu este numai în România”, a mai spus Adrian Câciu.

Citește și: MAI schimbă totul! Milioane de români vor deține „peste noapte” semnături electronice

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult