- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Această categorie de români poate beneficia de vouchere în valoare de 15.000 de lei! Iată care sunt condițiile de eligibilitate!

27 Nov, 21:51 • Oprea Alina
Ministerul Familiei a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre cu privire la voucherele în valoare de 15.000 de lei. Odată aprobat, o nouă categorie de români va putea beneficia de această sumă!
Această categorie de români poate beneficia de vouchere în valoare de 15.000 de lei! Iată care sunt condițiile de eligibilitate!

Vineri a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de către Ministerul Familiei, care modifică regulile acordării de vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare. Specific, și cuplurile care sunt formate dintr-un cetățean străin și unul român vor putea beneficia de bani, nu doar cuplurile formate din cetățeni români, așa cum este la momentul actual.

Ai putea fi interesat și de: În atenția cetățenilor! Adrian Câciu a anunțat că valabilitatea voucherelor pentru energie au fost prelungite până în 2024!

Această categorie poate beneficia de vouchere!

A fost pusă în dezbatere publică de către Ministerul Familiei un proiect care are în vedere modificarea HG 1.103/2022 pentru aprobarea Programului Social de Interes Național de Susținere a Cuplurilor și a Persoanelor Singure, pentru creșterea natalității. Așadar, acest proiect are în vedere modificarea condițiilor de eligibilitate și extinde lista celor care vor putea cere bani de la stat pentru proceduri de fertilizare, conform informațiilor comunicate de avocatnet.ro.

Voucher pentru această categorie de români
Voucher pentru această categorie de români

La momentu actual, la acest program pot apela doar cetățenii români, însă această modificare care este propusă semnifică faptul ca cel puțin unul dintre membrii cuplului infertil  (căsătorit sua nu) va trebui să fie cetățean român și să aibă domiciliul în România. Cu alte cuvinte, cuplurile ormate dintr-un cetățean român și unul străin vor primi bani de la stat pentru proceduri de fertilizare. Condiția deținerii cetățeniei române și existența domiciliului în România se va aplica și în cazul femeii singure infertile.

Proiectul de HG extinde numărul maxim de beneficiari ai programului la 20.000, față de 10.000, cât prevede acum HG 1.103/2022.
Programul pentru creșterea natalității vizează cuplurile și femeile infertile cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 ani cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală. Sprijinul acordat constă într-un ajutor financiar (neimpozabil) în valoare de 15.000 de lei. Beneficiarul primește două vouchere, ambele pe suport de hârtie, înmânate în același timp, unul cu suma de 5.000 lei, aferent tratamentului medicamentos, și unul în valoare de 10.000 lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice, potrivit bugetul.ro.

Ai putea fi interesat și de: În atenția tuturor românilor! Se vor acorda vouchere noi de la stat de la 1 ianuarie 2024!