- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adevărul despre carnea de pui de la Kaufland. Mulți români o cumpără, însă puțini știu de unde provine

01 Mar, 12:14 • stefan.vlad
Adevărul despre carnea de pui de la Kaufland. Foarte mulți români au cumpărat măcar o dată produse din acest lanț de magazine, care este extrem de popular, mai ales atunci când vorbim de alimente. Ei bine, carnea de pui este unul dintre cele mai vândute produse, însă puțini știu de unde provine.
Adevărul despre carnea de pui de la Kaufland. Mulți români o cumpără, însă puțini știu de unde provine

Adevărul despre carnea de pui de la Kaufland. Fiind un lanț german de magazine, multe persoane cred că produsele sunt germane, inclusiv cele alimentare, dar lucrurile nu stau chiar așa. Spre exemplu, carnea de pui este din România. Mai exact, provine de la trei mari producători: La Provincia, Cocorico și Fragedo, produsele lor fiind disponibile în toate magazinele din țară.

Adevărul despre carnea de pui de la Kaufland

Fragedo este o marcă a Transavia, compania deținând ferme în Alba, Cluj, Sibiu, Brașov, Timiș, Mureș, Harghita și Caraș Severin.

La Provincia este un brand românesc 100% și este o afacere de familie, iar puiul lor ajunge și la alți mari retaileri precum Auchan.

De la români, pentru români. O afacere de familie și un brand 100% românesc, un jucător important pe segmentul agroalimentar din România, LaProvincia se numără printre cei mai respectați producători locali de carne de pasăre”, se arată pe site-ul oficial.

Și carnea de pui Cocorico vine tot din România și are o istorie interesantă. Nu doar că ajunge la rafturile românilor, dar și la cele ale străinilor, marca fiind apreciată și în restul Europei.

Avicola Buzău, grupul de ferme Cocorico, a fost înființată în anul 1982 și se află amplasată în zona de la poalele Munților Carpați ai României, ce face parte din fertila Câmpie Română. (…). Peste ani, Cocorico a devenit una dintre cele mai respectate mărci, alese de milioane de oameni din România și restul Europei”, scrie pe site-ul lor.

Citește și: Alertă alimentară națională! Carne de pui contaminată cu Salmonella. ANSVSA publică lista magazinelor

Puiul, un lux pentru cumpărătorii din România

Carnea provenită de la găini crescute la ţară este la mare căutare datorită conţinutului ridicat de proteine şi aminoacizi, dar şi a gustului sau autentic. Românii care aleg această carne fac de multe ori compromisul de a renunța la alte cheltuieli pentru a investi în puiul de țară.

Orăşenii au început să prefere carnea de pui de ţară, mai ales că aceasta este provenită de la păsări crescute în aer liber şi hrănite cu uruială preparată chiar de către comercianţi. Mulți români cer ANPC să verifice dacă prețurile puse pe piață sunt corecte.

Pentru un kilogram de pui de ţară, crescătorii cer în jur de 27 lei. Greutate unui pui ajuns la maturitate şi pregătit pentru sacrificare este cuprinsă între 2,5 – 3 kg. Astfel, cei care îşi doresc să se bucure de gustul autentic al cărnii de pui de ţară trebuie să scoată din buzunar între 67.5 lei şi 81 lei.

Cât despre carnea de găină sau cocoş, crescătorii cer cu 3 lei în plus pe kilogram. Cu toate acestea, cea mai scumpă carne provenită de la păsări crescute la ţară este cea de curcan.

Preţul unui kilogram de carne de curcan de ţară este 35 lei. Un curcan cântăreşte înainte de sacrificare între 8 şi 10 kilograme, preţul total pe care cumpărătorii îl scot din buzunar este cuprins între 280 şi 350 lei.