- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Administrațiile spitalelor din București și Paris au încheiat parteneriat istoric: Vor fi organizate schimburi de experienţă, de bune practici şi de personal

07 Dec, 23:41 • Claudia Simion
Moment istoric în relaţiile dintre comunităţile medicale din România și Franța. 19 spitale din bucureștene și 38 de spitale din Paris vor putea iniția schimburi de experiență, de bune practici şi de personal și vor putea derula proiecte comune de formare profesională de cercetare.
Administrațiile spitalelor din București și Paris au încheiat parteneriat istoric: Vor fi organizate schimburi de experienţă, de bune practici şi de personal

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) au încheiat un Acord-cadru de cooperare internaţională, astfel încât cele 19 spitale bucureştene şi 38 de spitale din capitala Franţei pot iniţia schimburi de experienţă, de bune practici şi de personal şi vor putea derula proiecte comune de formare profesională şi de cercetare.

„Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Assistance Publique – Hopitaux de Paris (AP-HP) au semnat, în premieră, un acord-cadru de cooperare internaţională, care deschide calea unui parteneriat deschis şi direct între cele 19 spitale din cadrul ASSMB şi cele 38 de spitale universitare administrate de AP-HP. Documentul, care marchează un moment istoric în relaţiile dintre comunităţile medicale din cele două capitale, a fost semnat de Oana Sivache, director general adjunct al ASSMB, şi Florence Veber, directorul Direcţiei Relaţii Internaţionale din cadrul AP-HP”, informează un comunicat de presă al ASSMB.

Administrațiile spitalelor din București și Paris au semnat un acord-cadru: „Documentul semnează un moment istoric”

Citește și Fonduri de peste 9 milioane de lei pentru modernizarea secțiilor ATI ale Spitalului Militar Universitar

Cele două instituții au „interese comune şi obiective ştiinţifice, academice şi profesionale similare”, care vizează excelenţa în domeniul asistenţei medicale.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi Assistance Publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP) și-au exprimat intenția de a stabili şi dezvolta proiecte de colaborare în domeniile îngrijirii medicale, cercetării clinice, formării profesionale şi managementului spitalicesc.
Cele două instituții vor promova intens schimburile de bune practici și de personal între spitalele pe care le administrează, în special în domenii precum chirurgia generală, activitatea de transplant, hematologia, adictologia, oncologia pediatrică şi pentru adulţi.
Citește și Investiţie de 3 milioane de euro într-un spital din Galați. Unitatea are un nou ambulatoriu
La finalul săptămânii trecute a fost semnat un acord de cooperare între Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca”, administrat de ASSMB, şi AP-HP, având în vedere şi colaborarea de tradiţie care există de mai mulţi ani între spitalul bucureştean şi Spitalul „Charles-Foix” din Paris.