- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri de peste 9 milioane de lei pentru modernizarea secțiilor ATI ale Spitalului Militar Universitar

05 Dec, 20:01 • Bumbeneci Diana
Spitalul Militar din București modernizează secțiile ATI. Au fost alocate fonduri europene de peste 9 milioane de lei.
Fonduri de peste 9 milioane de lei pentru modernizarea secțiilor ATI ale Spitalului Militar Universitar

Noi secții medicale ATI  vor fi modernizate. Secţii de Terapie Intensivă ale Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” vor fi modernizate cu fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 9 milioane de lei, a informat, luni, Ministerul Apărării Naţionale (MApN), printr-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Bani pentru secțiile ATI ale Spitalului Militar Universitar

Conform anunțului făcut de Ministerul Apărării Naționale, valoarea totală a proiectului „Creşterea siguranţei pacienţilor în secţiile ATI ale Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila” este de 9.336.760,30 de lei. Din această sumă, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 9.227.346,49 de lei.

Ai mai putea citi: Consiliul JAI se va pronunța pe 8 decembrie asupra aderării României la Schengen! Și Bulgaria și Croația vor afla un rezultat

bani pentru secțiile ATI ale Spitalului Militar
Bani pentru secțiile ATI ale Spitalului Militar

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Perioada de implementare este de 29 luni. Se pare că acest proiect a debutat pe data de 15 august 2021, urmând să aibă data limită pe 31 decembrie 2023.

De altfel, potrivit Ministerului Apărării, obiectivul general al proiectului este „protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, prin investiţii în infrastructura de fluide medicale şi a reţelelor de energie electrică, inclusiv a sistemelor de supraveghere şi control a acestor instalaţii şi a sistemelor de ventilaţie şi climatizare a aerului, pentru desfăşurarea actului medical în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central”.

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) „Carol Davila” este un spital din București, înființat în 1859. Conform datelor oficiale, 18 dintre clădirile spitalului sunt clasate ca monumente istorice de importanță națională sau locală.

Citește și: Alocațiile plătite pentru ajutorul familiei au ajuns în octombrie la 22,4 milioane de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult