- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adrian Câciu are patru mari obiective în mandatul său. Ministrul Investițiilor: „Îmi voi îndeplini cu determinare totală angajamentele”

18 Jun, 15:46 • Lupu Alexandra
Adrian Câciu și-a luat mari angajamente. Ministrul Investițiilor vrea să îndeplinească jaloanele și țintele din PNRR.
Adrian Câciu are patru mari obiective în mandatul său. Ministrul Investițiilor: „Îmi voi îndeplini cu determinare totală angajamentele”

Adrian Câciu a părăsit Finanțele și a ajuns în fruntea Ministerului Investițiilor. Pentru mandatul său din Cabinetul Ciolacu, el are în vedere 4 mari obiective și își ia un mare angajament, informează profit.ro.

Ce planuri are Adrian Câciu

Adrian Câciu a anunțat că are de gând să îndeplinească cu determinare totală toate angajamentele luate. Ministrul Investițiilor a spus a relatat că fondurile europene au o deosebită importanță pentru economie și societate.

„Mandatul de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în cadrul Guvernului României condus de Prim-ministrul Marcel Ciolacu mă onorează și responsabilizează deopotrivă.

Îmi voi îndeplini cu determinare totală angajamentele luate având în vedere importanța deosebită pe care o reprezintă fondurile europene aflate la dispoziția României pentru economia și societatea românească în drumul către dezvoltare economică și bunăstare prin reforme și investiții”, a scris Adrian Câciu, pe pagina personală de Facebook.

Citește și: România riscă să piardă bani PNRR. 20% din cei care au depus proiecte pentru investiții în fotovoltaice și eoliene au renunțat la finanțare. Reacția Ministerului Energiei

El a precizat că echipa guvernamentală se va concentra în continuare să atingă țintele de dezvoltare economică și echitate socială.

„Le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat pentru susținerea acordată prin vot unanim precum și Președintelui PSD Marcel Ciolacu și Secretarului General Paul Stănescu pentru nominalizare și încredere.

Am demonstrat împreună că numai lucrând ca o echipă putem asigura stabilitate și eficiență. Acest mod de lucru va fi continuat și de aici încolo și va fi consolidat de o mobilizare generală a întregii echipe guvernamentale în scopul atingerii obiectivelor guvernamentale de dezvoltare economică și echitate socială”, a completat Câciu.

Adrian Câciu
Adrian Câciu

Adrian Câciu a mai spus că, în calitate de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, are 4 mari obiective pe care vrea să le îndeplinească:

  • Realizarea unui grad de absorbție maximal pentru fondurile alocate în exercițiul financiar 2014 – 2020
  • Reformele din PNRR să fie aduse la zi, odată cu îndeplinirea jaloanelor și țintelor stabilite și încasarea banilor aferenți fiecărei tranșe
  • Eficientizarea procesului de descentralizare a fondurilor europene și efectuarea unei convergențe reale în comunitățile locale, cu scopul de a diminua disparitățile regionale
  • Contractarea angajamentelor pentru noul cadru financiar și trecerea de la o absorbție cantitativă la una calitativă

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Reforma pensiilor, uitată în sertarele guvernanților! România riscă să piardă trei miliarde de euro din PNRR