- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Afacerea cu care un român speră să dea lovitura de Crăciun. Anul acesta va livra mii de colete: „Prețurile încep de la 43 de lei”

20 Nov, 13:26 • Bocioacă Bianca
Mai e aproape o lună până la sărbători, dar brazii de Crăciun au apărut deja în magazine, atât cei artificiali, cât și cei naturali. Un român a pus bazele unei afaceri cu care speră să dea lovitura anul acesta.
Afacerea cu care un român speră să dea lovitura de Crăciun. Anul acesta va livra mii de colete: „Prețurile încep de la 43 de lei”

Brazii de Crăciun importați din Danemarca au început să ajungă și în România. Un brad cu înălțimea de peste 10 metri și care a costat mai bine de 10.000 de lei va pleca din această pepinieră către Palatul Cotroceni. Unul asemănător va ajunge și la Guvern.

E un camion cu 30 şi ceva de brazi, datorită dimensiunii. Cu brazi mari mai sunt încă patru-cinci camioane. În ceea ce priveşte brăduţii de apartamente, o să ajungem anul ăsta în peste o sută de mii de case”, spune Ștefan Voicu, CEO firmă brazi, potrivit Observator News.

Citește și: Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. Pentru cei din categoria „premium” va trebui să scoți bani frumoși din buzunar

Prețurile sunt la fel ca anul trecut, spun firmele care livrează brazi naturali. Însă, se vor mări în săptămânile ce urmează. Acum, un brad de Crăciun care are înălțimea de până în doi metri costă 69 de lei. La început de decembrie, același brad va costa 79 de lei, iar apoi prețul urcă la 89 de lei.

La cei crescuţi exclusiv în ghiveci, sunt de la 199 de lei sezonul acesta, până la câteva mii de lei, în funcţie de înălţime. O să avem până la 3,5 metri. De la 80 de cm pana la 3,5 metri”, explică Ștefan Voicu.

Un brad în ghiveci, de până în doi metri, costă aproximativ 350-400 de lei. Dar nu doar brazii naturali sunt ceruți, ci și cei artificiali.

Citește și: Au început pregătirile pentru sărbători! Târgul de Crăciun din București se deschide în data de 30 Noiembrie!

Afacerea cu care un român va da lovitura de Crăciun

Gabriel Vasile deține un magazin online de brazi artificiali. Anul acesta, de sărbători, va livra mii de colete.

Brazi din ce în ce mai frumoşi, mai stufoşi, să umple casa. Preţurile încep de la 43 de lei, pentru cel mai mic brad, de 40 de cm. Cei mai căutaţi sunt cei cu ace 3D şi ace 2D. În mod special, înălţimile 2.20 m, pentru că încap cel mai bine în apartament”, spune Gabriel.

Un brad artificial de apartament poate costa până la 1.500 de lei. Prețuri asemănătoare găsim și în supermarketuri. Anul acesta, mulți clienți nu mai sunt dispușiu să facă o investiție pentru un nou brad.

Dacă nu vă permiteți să cumpărați bradul de Crăciun cu banii jos, puteți cumpăra unul și în rate. Brazii care costă până în 1.000 de lei pot fi plătiți în patru rate.