- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aglomerația din stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera indică revenirea corporatiştilor la birourile din nordul Bucureștiului. Traficul rămâne la 60-70% faţă de vârful de dinainte de pandemie

08 Feb, 20:53 • Fundeanu Madalina
Corporatiștii au revenit la munca de la birou, o arată aglomerația din stațiile de metrou din nordul Capitalei. Aproape 422.000 de validări de cartele au fost contorizate în ianuarie 2024 la staţia de metrou Aurel Vlaicu și aproape 325.000 la Pipera.
Aglomerația din stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera indică revenirea corporatiştilor la birourile din nordul Bucureștiului. Traficul rămâne la 60-70% faţă de vârful de dinainte de pandemie

Aproape 422.000 de validări de cartele au fost contorizate în ianuarie 2024 la staţia de metrou Aurel Vlaicu, cu un plus de 4% faţă de ianuarie 2023 şi aproape 325.000 la Pipera cu un plus de 13%, potrivit datelor transmise de Metrorex pentru Ziarul Financiar.

Corporatiștii au revenit la munca de la birou, o arată aglomerația din stațiile de metrou din nordul Capitalei

Comparativ cu vârful înregistrat înainte de pandemie, traficul din ianuarie 2024 reprezintă circa 60-70% din valorile raportate în urmă cu cinci ani, atunci munca din corporaţii derulându-se exclusiv de la birou.

Andrei lucrează la o companie cu sediul în Pipera, unde progra­mul de lucru începe la ora 9 di­mineaţa. Acesta a povestit despre experiența lui:

„Prefer să merg la ser­viciu cu metroul, pentru că tra­ficul de la suprafaţă este îngro­zitor, iar cu maşina, plecând din sectorul 3, poţi să faci şi o oră şi jumătate-două până în Pipera. Cu metroul însă ajung la serviciu în aproximativ 35-40 de minute, dar condiţia este să reuşesc să urc în metrou la Piaţa Unirii. Acolo este cel mai aglomerat, uneori este nevoie să las un metrou să plece pentru a mă putea urca în următorul”, a spus el.

Situaţia este similară şi la plecarea de la birou către casă, din Pipera. Partea bună, adau­gă Andrei, este că merge la birou doar trei zile din cinci pe săptămână, în rest lucrând de acasă.

Citește și: Taxa pe carbon. Românii ar putea plăti până la 800 de lei în plus dacă vor să mai circule cu mașinile personale

aglomerație metrou
aglomerație metrou

Modernizarea „Magistralei Corporatiștilor” Berceni-Pipera

METROREX va lansa o nouă licitație pentru supervizarea lucrărilor de modernizare de pe magistrala Berceni-Pipera. Prima licitație a fost anulată pe 29 ianuarie 2024, pentru că oferta Metroul SA, singura ofertă depusă nu mai îndeplinește condițiile de admisibilitate.

Contractul pentru supervizarea lucrărilor la M2 prevede lansarea în procedură de achiziție pentru investiția ajunsă acum la aproape un miliard de lei, deși în 2019, la prima licitație, contractul era evaluat la aprox. 400 milioane lei. Ulterior Metrorex a anulat prima licitație și a pierdut finanțarea prin POIM (85 %).

Acum finanțarea contractului pentru schimbarea șinelor pe linia M 2 cu o lungime de aproape 19 km. și 14 stații (cu excepția zonelor cu macazuri) va fi asigurată prin PT 2021-2027. Dacă se va aplica același model de decontare precum la CNAIR, finanțarea nerambursabilă va fi de doar 40 % din total.

Vezi și alte știri: Tinerii români s-au săturat să fie angajați și vor să devină antreprenori. Uite cum ai putea câștiga 1000 de euro: „Exclus angajarea”